Critic de artă, despre tablourile lui VÂLCOV: Lucrările sunt de nivel mediu. Se vede că nu avem de-a face cu un colecționar

| 27 mar, 21:31

Criticul și isoricul de artă Pavel Șușară a vorbit vineri seară la B1 TV, despre tablorile deținute de fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, descoperite în urma unor percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție.

Expertul susține că lucrările prezentate de presă sunt de nivel mediu și arată că fostul ministru nu era un colecționar de artă, ci mai degrabă un investitor. 

”Lucrările pe care le-am văzut sunt lucrări de nivel mediu. Nu sunt lucrări foarte importante. Nu sunt lucrări de top din opera autorilor respectivi. Sunt vreo două sau trei lucrări de Samuel Mutzner, dar nu sunt cele mai bune lucrări ale lui.(...) Din tipul ăsta de selecție se vede că nu avem de-a face cu un colecționar. Avem de-a face cu un investitor. Dar cu un investitor fără orizont, pentru că lucrările pe care le-a luat, fiind de nivel mediu, au o rată de profitabilitate destul de restrânsă, dacă nu e chiar sub nivelul de achiziție”, a explicat Pavel Șușară. 

”În anii 2009, 2010, 2011, când au căzut imobiliarele, resursele s-au reorientat către piața de artă. Piața a crescut oarecum artificial, a construit o mică bulă în momentul acela, care, după 2012, a regresat. Acum piața e în depresie. Ceea ce se putea cumpăra atunci cu 20.000 de euro, acum a ajuns cam la jumătate. Dacă Vâlcov a cumpărat aceste lucrări în perioada respectivă, el este în regresie la nivel de evaluare față de momentul în care le-a luat. Pe de altă parte, extensia către arta universală de top nu e una care ține cont de obiectul achiziționat, ci de mitul autorului”, a mai spus criticul de artă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 07:40
Adam
oferta importanta
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ