CSM: Alina Bica a încălcat codul deontologic atunci când a mers la Paris cu Elena Udrea

| 13 ian, 17:25

Inspecția Judiciară a decis că Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a încălcat codul deontologic al magistraților atunci când a mers la Paris cu Elena Udrea.

Alina Bica, fostul procuror şef al DIICOT, a încălcat codul deontologic al magistraţilor prin excursia pe care a făcut-o la Paris cu politicianul Elena Udrea, conform concluziei Inspecţiei Judiciare din cadrul CSM.

Fotografiile în care Elena Udrea apare alături de Alina Bica au fost postate pe un site anonim, care a fost șters în doar câteva ore. În imagini apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii de pe vremea când Elena Udrea era ministru, Ana Maria Topoliceanu.

Citeşte şi:  Kovesi: Dosarul Alinei Bica nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituţional


Pe site au mai fost postate și chitanțe din care reiese că atât Elena Udrea, cât și șefa DIICOT s-au cazat la un hotel de cinci stele din Paris și facturi care atestă ce servicii au achiziționat de la hotel. În februarie 2014, Elena Udrea era doar membru PMP.  

Tot atunci, fostul șef al DIICOT a trimis un comunicat de presă prin care a precizat că nu va comenta apariția fotografiilor. „Procurorul șef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica,  înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată, – prin Inspecția Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale”, se arăta în comunicatul DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ