Cum comentează Monica Macovei cazul Bica

| 21 noi, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, joi seară, la Realitatea TV, cu privire la audierea șefei DIICOT, Alina Bica, cercetată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, că "trebuia vericată această persoană”, înainte de a fi propusă, în mai 2013, de către ministrul interimar al Justiției de atunci, premierul Victor Ponta, la conducerea DIICOT.

În acest sens, Macovei a afirmat că, în calitate de premier și ministru interimar la Justiție, ai acces la anumite informații și, de aceea, precizează Macovei, se îndoiește de faptul că Victor Ponta nu a fost avertizat cu privire la "integritatea totală" a Alinei Bica, când a propus-o pentru această funcție.

”Nu i-aș spune că este o dispută sau un război între DNA și DIICOT. DIICOT-ul se ocupă de lupta împotriva crimei organizate, inclusiv informatică, de lupta împotriva terorismului, iar DNA se ocupă de corupție și alte infracțiuni, asimilate, inclusiv abuzul în serviciu, comise de magistrați. Deci, ceea ce face DNA e absolut firesc, e în competența DNA. Nu e primul magistrat, procuror sau judecător care este cercetat de DNA. Sigur că este o mare știre pentru că doamna Bica este procuror-șef DIICOT. Pur și simplu, DNA-ul are o unitate care se ocupă de magistrați, potrivit legii, care comit infracțiuni”, a afirmat fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, conform realitatea.net.

Întrebată cum se vede imaginea justiției românești, în această perioadă, având în vedere numărul și magnitudinea ultimelor arestări, Monica Macovei a răspuns:

”Se vede foarte bine. Și în campania electorală am primit această întrebare și am spus, ca și acum, ca și înainte, de campanie: DNA lucrează cel mai mult, lucrează independent de evenimentele politice. Au lucrat și înainte de campanie și în această campanie și iată că lucrează și după. Ei lucrează în funcție de probe, de un moment oportun al investigației, în care să rețină pe cineva. (...) Trebuia verificată această persoană. Nu știu când s-au comis faptele, e bine că e așa, că politicienii nu știu. Sigur că trebuiau verificate aceste lucruri. Uneori le afli, uneori ti se spun, uneori nu. Însă, la nivel de prim-ministru, care e și interimar la Justiție, e greu să crezi că nu a avut acces la informații, și că nu a fost avertizat că nu ar fi o persoană cu integritate totală. Am cunoscut-o pe doamna Bica, când eram ministru, dânsa a venit la interviurile și concursurile pe care le-am organizat pentru procurori-șefi DIICOT, DNA, însă na, nu a luat. Dar, tot așa, este într-o situație dificilă, este cercetată”, a răspuns europarlamentarul Monica Macovei.

Pe de altă parte, fostul candidat independent la alegerile prezidențiale a afirmat, în contextul fotografiilor de la Paris, unde Alina Bica apărea alături de președintele PMP, Elena Udrea, că șefa DIICOT ar fi trebuit să își dea imediat demisia, neavând voie, din perspectiva funcției deținute, să se înfățiseze, într-o astfel de conjuctură, cu politicieni.

”Aș vrea să mă refer la acel episod cu fotografiile, de la Paris, unde, vă amintiți, era filmată cu doamna Udrea și aș vrea să pun clar: nu îmi imaginez cu niciun preț că procurorii fac astfel din acest motiv, parcă mi-e teamă că iar auzim că din cauza asta a fost reținută. Sunt acuzații, cel puțin, și indicii de fapte penale, legate de instituiri. Chiar atunci, când a fost surprinsă cu un politician, indiferent cu cine era suprinsă, e total interzis, trebuia să își dea demisia, nu poți ca procuror-șef, direcție care luptă împotriva terorismului și a crimei organizate, să faci iesiri particulare cu politicieni, nu poți", a mai spus Monica Macovei.

Citeşte şi: Cine este Alina Bica, șefa DIICOT anchetată de DNA

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
Gabi37
cursuri gratis
Buna ziua,

Pentru cei interesati de cursuri gratis online vedeti urmatorul site
http://www.cursurigratisonline.ro/
21 noi, 2014
dorinteodor
ce vorbeste aici monica macovei?
numirile facute de un ministru se bazeaza pe documente facute de persoane specializate. si atunci sa vedem: ponta primeste datele, vede ca bica este cu probleme si totusi o numeste, asta e prima varianta. a doua varianta este ca toate datele despre bica sint ok iar ponta nu are motive sa nu o numeasca. eu nu stiu care e varianta corecta dar onorata doamna macovei trebuia sa stie iar daca nu stie trebuia sa taca.
21 noi, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe www.polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ