Primele declarații ale procurorului general, Tiberiu Nițu, după reținerea şefei DIICOT, Alina Bica

| 21 noi, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat vineri dimineaţa că faptele de care este acuzată şefa DIICOT, Alina Bica, sunt foarte grave, subliniind că este 'profund dezamăgit că sunt procurori care nu au înţeles statutul de magistrat şi rigorile acestuia'.

'Sunt mulţumit de ofensiva procurorilor în lupta împotriva corupţiei. În acelaşi timp, sunt profund dezamăgit că sunt procurori care nu au înţeles statutul de magistrat şi rigorile acestuia, chiar şi atunci când sunt detaşaţi la alte instituţii. Faptele de care este acuzată doamna Bica sunt foarte grave, dar nu au fost săvârşite în exercitarea atribuţiilor de procuror ori de procuror şef al DIICOT, ci de secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi membru în comisia de retrocedări', a spus Niţu, la intrarea în sediul Parchetului General.

Întrebat de ce membrii secţiei pentru procurori din cadrul CSM au votat joi seara doar pentru arestarea la domiciliu în cazul Alinei Bica, Tiberiu Niţu a răspuns: 'Nu am participat în acea secţie. Această atribuţie a fiecărei secţii din CSM nu este o imixtiune sau o preluare a activităţii unei instanţe. Este o procedură prevăzută de lege prin care fiecare secţie încuviinţează cu privire la magistraţi: percheziţie, arest şi alte măsuri procesuale. Atâta timp cât este o procedură prevăzută de lege, nu poate fi considerată o încălcare sau o imixtiune în activitatea unei instanţe. Nu ştiu nici ce s-a cerut de către DNA, ştiu doar ce au hotărât colegii de la secţia pentru procurori. Este o atribuţie prevăzută de lege, dumnealor pot evalua şi pot decide într-un sens sau altul'.

Procurorii DNA au dispus, joi seară, reţinerea şefului DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe www.polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ