Kovesi: Dosarul Alinei Bica nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituţional

| 21 noi, 2014

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că dosarul în care şefa DIICOT, Alina Bica, a fost reţinută pentru abuz în serviciu, nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituţional între DNA şi DIICOT.

Kovesi s-a deplasat, vineri, la CSM, unde a solicitat Secţiei pentru procurori aviz pentru arestarea preventivă a Alinei Bica, după ce aceeaşi secţie a decis joi doar arestarea la domiciliu.

"Acest dosar nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituţional. DNA nu este în conflict cu niciuna din instituţiile statului. Dimpotrivă, avem o colaborare instituţională foarte bună, atât cu DIICOT, cât şi cu celelalte structuri ale Ministerului Public. Nu suntem structuri în competiţie, suntem structuri care colaborăm foarte bine instituţional. Atunci când sunt incidente de acest gen, când sunt colegi magistraţi suspectaţi că au comis diverse fapte, nu înseamnă că trebuie să aruncăm o culpă instituţională asupra întregului colectiv. Atât în cadrul DNA, cât şi în DIICOT am avut situaţii de acest gen. Pot să vă spun că am avut la DNA procurori care au fost suspectaţi şi care au fost arestaţi preventiv pentru corupţie, dar acest lucru nu înseamnă că toată instituţia este de vină. Nici DNA, nici DIICOT, nu înseamnă un om (...) Faptul că un procuror din DIICOT este suspectat de fapte de corupţie, nu înseamnă că toată lumea din DIICOT a comis aceste fapte', a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Kovesi susţine că a cerut aviz pentru arestarea Alinei Bica deoarece sunt noi probe la dosar

Ea a subliniat că îi cunoaşte pe mulţi dintre procurorii de la DIICOT, care sunt profesionişti şi au avut rezultate foarte bune, însă fiecare trebuie să răspundă pentru faptele pe care le săvârşeşte.

Întrebată dacă există suspiciuni şi pentru săvârşirea de către Alina Bica a infracţiunii de luare de mită, Kovesi a spus: 'Nu pot să vă răspund la această întrebare. Pot să vă spun doar că faptele de care este suspectată în acest moment nu au nicio legătură cu atribuţiile de procuror şef al DIICOT, au legătură cu atribuţiile de secretar de stat'.

Ea subliniat că a avut cu Alina Bica o colaborare instituţională în limita legii. 'Sunt foarte mulţi procurori din DIICOT care, în prezent, lucrează în DNA şi procurori din DNA care lucrează în DIICOT. Nu există niciun conflict personal sau de altă natură', a mai precizat Kovesi.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a şefei DIICOT, Alina Bica, cercetată penal de DNA pentru abuz în serviciu.

Secţia pentru procurori a CSM a revenit astfel asupra deciziei luate joi, când a avizat reţinerea pentru 24 de ore şi doar arestarea la domiciliu a şefei DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ