Kovesi susţine că a cerut aviz pentru arestarea Alinei Bica deoarece sunt noi probe la dosar

| 21 noi, 2014

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că a solicitat CSM un aviz pentru încuviinţarea arestării preventive a şefei DIICOT, Alina Bica, pe baza unor noi dovezi de la dosar, fiind extinse cercetările şi împotriva altor persoane.

'Având în vedere audierile, care s-au derulat în cursul zilei de ieri şi pe parcursul nopţii, am făcut o nouă propunere pentru a se acorda un aviz în vederea formulării unei propuneri de arestare preventivă. Secţia pentru procurori a analizat probele şi indiciile noi pe care le-am adus în susţinerea cererii. A fost acordat aviz de arestare pentru aceste persoane care, în acest moment, sunt suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Sigur, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie', a declarat Kovesi, la ieşirea din sediul CSM.

Printre probele noi prezentate la CSM, Kovesi a enumerat declaraţii date de persoane în cursul zilei de joi şi înscrisuri puse la dispoziţia procurorilor.

Ea a anunţat că DNA va solicita instanţei arestarea preventivă a persoanelor reţinute în această cauză.

Şefa DNA a mai spus în dosar a fost extinsă urmărirea penală şi împotriva altor persoane.

'În cursul zilei de ieri, s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot în acest moment să fac publice numele sau faptele noi deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu au luat toate la cunoştinţă de săvârşirea acestor infracţiuni. Pot să vă zic că sunt atât fapte, cât şi persoane noi. Vom verifica absolut toate aspectele care decurg din declaraţiile martorilor, din înscrisurile care au fost ridicate, pentru că mare parte din probatoriu se bazează pe documente. Pot să vă spun că au fost persoane, care, fiind audiate în anchetă, au colaborat cu procurorii DNA, au făcut denunţuri şi au adus la cunoştinţa procurorilor şi alte fapte care s-au săvârşit în acest dosar', a precizat Laura Codruţa Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ