Koveşi, noi informaţii despre dosarul lui Voiculescu: Judecătorii au fost atacaţi zilnic

| 02 dec, 2014

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a facut marti o serie de marturisiri despre culisele dosarului ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare.

"N-as putea sa spun ca procurorii au fost satisfacuti. A fost bine ca toate acele discutii ca e un dosar politic au fost infirmate", a spus Kovesi la Prima TV despre pedeapsa fara precedent data unui fost demnitar.

Kovesi a marturisit ca atat procurorii si judecatorii au fost supusi unor presiuni teribile din partea presei si nu numai in perioada anchetei si reproseaza institutiilor ca CNA ca nu au facut nimic sa ii protejeze pe acestia de atacuri.

"Au fost perioade in care procurorii, judecatorii au fost atacati zilnic. A existat o presiune din acest punct de vedere, in mai multe cazuri am sesizat CSM, dar unele institutii nu si-au indeplinit atributiile, cum ar fi CNA", a precizat Kovesi.

Ea acuza de asemnea faptul ca s-au folosit tergiversari pentru a amana cat mai mult dosarul.

"Din perspectiva fapteleor retinute si a numarului de de persoane incriminate nu avea de ce sa dureze 6 ani de zile. Dosarul a fost amanat nejustificat din punct de vedere al rezonabilitatii judecarii unui dosar penal.

Erau niste exceptii care au fost invocate, care exista in lege, dar care au fost folosite pentru tergiversarea acestui dosar.

Insa de la judecata in fond, dosarul a fost judecat in cale de atac in mai putin de 1 an de zile. Pentru noi a fost important sa intervina prescriptia", a explicat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi DEZVĂLUIE ponderea Serviciilor în dosarele DNA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ