Veşti proaste pentru cei certaţi cu legea. Anunţul făcut de Iohannis la conferinţa DNA

| 26 noi, 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri la conferinţa de lansare a Indexului sustenabilităţii DNA, că fără o justiţie independentă şi funcţională o naţiune poate trăi de zece ori un secol fără să aibă un stat de drept, însă cu o justiţie eficientă, o naţiune poate face paşi uimitori, ca şi cum ar trăi un secol în 10 ani.

Declaraţiile preşedintelui ales, Klaus Iohannis:

-De foarte multă vreme în societatea noastră se discută despre marile scandaluri de corupţie. Anchetele arată un peisaj sumbru, o Românie înfricoşătoare, o ţară sufocată de corupţie.

-Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini, care arată cât de urgentă este schimbarea. Aceasta este România anormală, de care trebuie să ne despărţim cât de curând.

-Cer cetăţenilor, profesioniştilor şi instituţiilor să se mobilizeze într-un efort de redevenire ca societate şi stat.

-Fără o justiţie independentă şi funcţională o naţiune poate trăi de zece ori un secol fără să aibă un stat de drept. Cu o justiţie eficientă, o naţiune poate face paşi uimitori, ca şi cum ar trăi un secol în 10 ani.

-Misiunea mea principală este de a ocroti şi sprijini şi de a încuraja instituţiile statului pentru atingerea acestui scop. Îmi doresc în mandatul meu dezvoltarea capacităţii DNA . Voi milita ca justiţia şi instituţiile de control financiar fiscal să coopereze pentru a recupera prejudiciile generate de corupţie.

-La conferinţă este invitat şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ