Hurezeanu, despre scrisoarea de la Merkel şi prima vizită în Republica Moldova a lui Iohannis

| 26 noi, 2014

Președintele ales Klaus Iohannis va face prima vizită în Republica Moldova, chiar înainte de alegeri. Jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că acest lucru nu este întâmplător, amintind că Iohannis a primit chiar și o scrisoare de la Angela Merkel.

„Era de așteptat. Mă mir că reacția președintelui n-a fost mai rapidă, dar a fost oportună”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24, precizând că poate Klaus Iohannis a evitat „amestecul în afacerile interne”. Cât despre șansa pro-europeană a moldovenilor, jurnalistul Emil Hurezeanu a spus că „e singura soluție reală pentru majoritatea oamenilor”.

„Iohannis a primit o scrisoare de la doamna Merkel și doamna Merkel nu face niciun secret din asta, știa și domnul Băsescu, era un adevăr public că Germania sprijină șansa europeană a Republicii Moldova mai mult decât oricare alt stat occidental poate cu excepția Poloniei și a României care are interese speciale”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, care a explicat că Angela Merkel include Republica Moldova într-un triunghi de interese Berlin – București – Chișinău.

„Dacă Germania, cancelarul Germaniei îi spune președintelui proaspăt ales la București „haideți să facem împreună ceva”, asta înseamnă că Moldova are șanse reale să scape din laba ursului. E bine că se duce acolo, că a avut o reacție”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va efectua vineri o vizită la Chişinău, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu preşedintele acestei ţări, Nicolae Timofti, şi cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat.

'Domnul Preşedinte Klaus Iohannis va avea discuţii oficiale cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, domnul Vlad Filat, şi o întâlnire neoficială cu domnul Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova. De asemenea, domnul Preşedinte Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii mass-media din Republica Moldova', se arată într-un comunicat al PNL remis, miercuri.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis va fi însoţit de copreşedintele PNL, Vasile Blaga, şi de prim-vicepreşedintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

Băsescu a început să predea ştafeta. Consilierii lui Iohannis, prezenţi la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 2014
miha
LUCRU DOMICILIU
AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII
26 noi, 2014
Marcela
"Klaus Iohannis va fi însoţit de copreşedintele PNL, Vasile Blaga, şi de prim-vicepreşedintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu". Ei, democratilor anticomunisti care l-ati votat si il venerati pe noul presedinte, incepe Romania lucrului bine facut? Pentru cine?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ