Iohannis pregătește sinecurile

| 26 noi, 2014

Președintele ales Klaus Iohannis este în căutare de consilieri prezidențiali, fiind până acum refuzat de Rareș Bogdan, Eduard Hellvig și Alina Mungiu Pippidi. Pe lista lui Iohannis, spun surse din PNL, se mai află Emil Hurezeanu, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, Dan Mihalache, prof. univ. Gabriel Popescu și avocatul Gheorghe Piperea.

La un moment dat s-a zvonit faptul că Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi șeful Cancelariei Prezidențiale, deși, având în vedere experiența sa de la Palatul Victoria, ar fi fost mai potrivit la conducerea Protocolului.

Așadar, cu o lună înaintea începerii mandatului de președinte, Iohannis are probleme în a completa organigrama de la Cotroceni. Întrebarea firească este: de ce acele persoane care l-au susținut și l-au promovat ca fiind un candidat excepțional, salvarea Neamului Românesc, refuză acum să lucreze pentru el? Poate pentru că și-au dat seama că victoria sa a ridicat ștacheta atât de sus, iar speranțele sunt atât de mari, încât orice greșeală, orice dezamăgire, va cântări foarte mult?

Victoria răsunătoare și neașteptată a lui Iohannis, dacă ne gândim că sondajele indicau faptul că până și votanții săi îl vedeau câștigător pe Victor Ponta, are și efecte negative. Cu cât urci mai sus cu atât căderea va fi mai dureroasă, spune o vorbă. Acest lucru îl simte acum președintele ales. Standardele pe care electoratul i le-a impus sunt atât de ridicate, încât ele sunt aproape imposibil de îndeplinit, cu atât mai mult cu cât, analizând numele vehiculate în presă, oamenii cu care vrea să lucreze Iohannis nu sunt tocmai potriviți pentru un asemenea proiect. De aici și refuzul unora dintre ei, deoarece nu își doresc să își asocieze numele de o asemenea manieră cu mandatul lui Iohannis, un mandat pe care nici ei nu îl mai văd cu atât de mult optimism precum o făceau înainte de 16 noiembrie.

Cel mai bun exemplu de intelectual care și-a vândut sufletul pentru o funcție este Cristian Preda. Din profesor respectat, decan al Facultății de Științe Politice a Universității București, Preda a ajuns să fie ironizat și considerat traseist politic, iar totul a început în momentul în care și-a oficializat relația cu Traian Băsescu, devenind salariat al Palatului Cotroceni.

Cei de acum știu mai bine, sunt conștienți că dacă vor deveni în mod oficial parte a administrației Iohannis, vor contabiliza și succesele, dar mai ales, eșecurile, iar acest lucru ar putea însemna pentru mulți dintre ei pierderea credibilității și a prestigiului de care s-au bucurat până acum. Desigur, acestea sunt valabile pentru persoanele din mediul academic, nu pentru politicieni precum Dan Mihalache. Urmează să vedem ce fel de oameni va alege Iohannis: unii care vor să facă treabă, specialiști, sau care vor doar un salariu de la stat și beneficiile unei funcții călduțe, care nu-ți mari bătăi de cap.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
dorinteodor
echipa.....
eu nu l-am votat pe johannis (dar nici pe ponta....) tocmai pentru ca johannis "n-are cu cine....". si pina la urma va fi fortat sa accepte o echipa care o sa-l dirijeze cu binecunoscuta inteligenta romaneasca....
26 noi, 2014
Dan Slugarescu
deci zecile de consilieri pe care ii are Ponta sunt sinecuri?
"Cu cât urci mai sus cu atât căderea va fi mai dureroasă, spune o vorbă. Acest lucru îl simte acum președintele ales"

de ce nu-l intrebi pe Ponta cum este caderea?
iti explica el ce si cum..in cateva vorbe
de ce sa mai astepti 5 ani(eventual 10) sa-l intrebi pe Iohannis?
n-am inteles finalul: "care nu-ți mari bătăi de cap"?
ai vrut sa spui ca esti batut in cap?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ