Marko Attila, despre anchetarea sa in dosarul în care este vizată şi Alina Bica

| 21 noi, 2014

Deputatul UDMR de Covasna Marko Attila, cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu in dosarul despagubirilor acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), sustine ca singura lui vina e ca "a facut parte dintr-o comisie".

Marko Attila a declarat vineri, pentru Agerpres, ca a fost audiat in cursul serii zilei de joi de catre procurorii DNA, in calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, care i-au adus la cunostinta invinuirile, insa nu cunoaste continutul dosarului, prin urmare nu poate face declaratii pe marginea acestuia. 

"Singura mea vina, daca se poate spune asa, este ca am facut parte dintr-o comisie. Nu am dat declaratii nici procurorilor DNA pentru ca nu cunosc dosarul, stiu doar ce am vazut din comunicate si ce s-a spus despre procurorul Alina Bica (...) Nu cunosc cazul Bica si nu am avut legatura", a declarat Marko Attila. 

Şefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut vineri Parlamentului ridicarea imunitatii UDMR Marko Attila în vederea retinerii si arestarii preventive. Potrivit DNA, Marko Attila este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fapta savarsita in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in dosarul in care a fost retinuta, alaturi de alte persoane, si sefa DIICOT, Alina Bica, propusi vineri pentru arestare preventiva.

Procurorii au retinut ca fapta lui Marko Attila si a celorlalti membri ai comisiei, care, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu au aprobat in unanimitate raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care a fost stabilita valoarea de peste 377 milioane lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare prin supraevaluarea acestuia, a condus la un prejudiciu de peste 263 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro (reprezentand supraevaluarea), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase. 

"Astfel, din probele administrate rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit o infractiune de coruptie, iar privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal. In acest sens, trebuie avute in vedere gravitatea faptelor, modul si circumstantele de comitere a acestora, anturajul si mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale si celelalte imprejurari privitoare la persoana acestuia", se arata in comunicatul DNA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ