Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a renunţat la despăgubirile de milioane de euro de la ANRP

| 05 dec, 2014

Vasile Geambazi a anunţat joi, printr-o notificare trimisă Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, că renunţă la drepturile care fac obiectul unui dosar de despăgubire.

"În dosarul respectiv, Vasile Geambazi dobândise dreptul de proprietate asupra unui teren de 14,7 ha din oraşul Voluntari în urma unui contract de cesiune. Persoanele care au revendicat iniţial suprafaţa respectivă îşi înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003', informează un comunicat al ANRP.

Geambazi renunta benevol la despagubiri de 2-3 milioane de euro, au declarat, pentru HotNews, surse din ANRP.

În anul 2011, SC Romcontrol SA a întocmit în acest dosar un raport de evaluare şi a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei.

În anul 2012, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), solicitând emiterea titlului de despăgubire.

Citeşte şi: Un membru al "clanului" Becali începe anul mai bogat cu 13 milioane euro


La data de 6 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (succesoarea Comisiei Centrale) să emită titlul de despăgubire în condiţiile Legii nr. 165/2013, ceea ce ar fi presupus ca valoarea imobilului să fie stabilită prin aplicarea grilei notarilor publici şi să se acorde, prin compensare în puncte, doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15% din diferenţa până la valoarea imobilului.

Vasile Geambazi a fost titularul unui alt dosar de despăgubire înregistrat la ANRP, aferent unui teren de 21,7 ha, situat, de asemenea, în oraşul Voluntari, pentru care acesta a dobândit dreptul la proprietate printr-un contract de cesiune încheiat în anul 2009.

În legătură cu acest dosar, în anul 2012, instanţa a hotărât ca statul român, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, să emită titlu de despăgubire potrivit raportului de evaluare întocmit de S.C. Business Evaluator, respectiv 297.630.000 lei.

În acest prim dosar, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013, un titlu de despăgubire, iar Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a emis, în data de 20.06.2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranşe aferente titlului de despăgubire.

Tag-uri: anrp, vasile geambazi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ