Preşedintele ANRP: Nimeni nu îl verifică pe dl. Iohannis, este verificat ANRP

| 05 noi, 2014

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a declarat miercuri că nu se face nicio verificare asupra primarului Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale, în ceea ce priveşte imobilele din Sibiu care fac obiectul unei verificări asupra instituţiei pe care o conduce.

George Băeşu a făcut această precizare miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, în contextul în care Corpul de Control al premierului face în această săptămână o verificare la ANRP.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

'Sună într-un fel Sibiu când primarul din Sibiu e contracandidatul primului-ministru. ANRP, în acest moment, e un grăunte pe lângă nevoia de control din România în materie de retrocedări. Oamenii de la Sibiu, unii au spus că 'de ce s-a dat centrul oraşului nostru'? Nu l-a dat nici Guvernul Năstase, nici Guvernul Ponta, e dat din 2005 până în 2012 pe legea cu 'restitutio in integrum'. La Sibiu şi în alte părţi se fac verificări, nu imobile, ci altceva. Noi vorbim de dosare, prin care s-au făcut bani fără drept. La ANRP, dosarele au venit ori cu dispoziţia primarului, ori cu dispoziţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Titlurile de despăgubire s-au dat în 2010, nimeni nu îl verifică pe dl. Iohannis, este verificat ANRP şi banii care s-au dat în 2010, când verifici dosare din 2010 constaţi de ce s-au făcut, cine a propus aici', a explicat Băeşu.

Preşedintele ANRP a spus că instituţia sa a atras de mai multe ori atenţia că s-au acordat despăgubiri de milioane de euro unor persoane care nu aveau dreptul să le încaseze.

'La Sibiu e vorba de un cesionar, care are 20 de milioane de euro făcute, două sau trei dosare de la Sibiu, un dosar de la Bucureşti. Şi se uită lumea - din ce a făcut ăla 20 de milioane de euro. Şi când te uiţi în dosar, s-ar putea să constaţi că e un dosar pe care tu, la ANRP, i-ai spus să îşi ia dosarul înapoi la Primărie că nu e bun şi a venit dosarul că e bun, l-a aprobat Crenguţa Dumitrean (fostul preşedinte ANRP în perioada anului 2010 - n.r.), deşi un consilier a spus că nu e bun. Şi nu e normal să verificăm lucrurile astea?', a declarat preşedintele ANRP.

George Băeşu a avut miercuri la Cluj o întâlnire cu cetăţeni din judeţ care sunt titularii unor dosare de retrocedare sau despăgubire, dintre care unele vechi de minim cinci-zece ani, care nu au fost rezolvate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ