Iohannis anunţă că românii vor trăi mai rău, dacă ajunge preşedinte

| 05 noi, 2014

Indexarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2015, reducerea constribuțiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale, majorarea salariului minim pe economie, dublarea alocaţiilor copiilor, mărirea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, toate ar putea deveni istorie, în varianta în care Klaus Iohannis ar ajunge din decembrie la Palatul Cotroceni, fiind de aşteptat ca acesta să încerce să blocheze aplicarea acestor măsuri.

Klaus Iohannis continuă să-şi dea aramă pe faţă cu fiecare apariţie. Ultimele ieşiri publice ale candidatului Alianţei Creştin Liberale confirmă temerile legate de viziunea economică a acestuia. Politica de austeritate a guvernelor Boc-Băsescu este astăzi îmbrăţişată de prezidenţiabilul ACL. Mai grav, Iohannis se opune măsurilor de creştere a veniturilor şi de sprijinire a mediului de afaceri.

La începutul acestei săptămâni, Iohannis a atacat din nou măsurile adoptate sau care urmează a fi adoptate de către Guvern, calificându-le, sec, drept pomeni. Nu este prima dată când liberalul caracterizează măsurile adoptate de către guvernul Ponta, în special cele privind ridicarea nivelului de trăi, ca fiind doar nişte demersuri de campanie electorală.

Citeşte şi: Angela Merkel VINE în România? Cancelarul german face noi precizări

Mai grav însă este faptul că Iohannis se opune cu vehemenţă acestor măsuri, motivând că statul nu are puterea financiară de a le suporta, şi asta în condiţiile în care România se bucură sub actuala guvernare de un excedent bugetar.

Astfel, indexarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2015, reducerea constribuțiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale, majorarea salariului minim pe economie, dublarea alocaţiilor copiilor, mărirea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, toate ar putea deveni istorie, în varianta în care Klaus Iohannis ar ajunge din decembrie la Palatul Cotroceni, fiind de aşteptat ca acesta să încerce să blocheze aplicarea acestor măsuri.

Citeşte şi: De ce va pierde Iohannis turul II cu brio

În aceste condiţii, Iohannis se dovedeşte a fi un adevărat pericol atât pentru pensionari, cât şi pentru salariaţi sau pentru mediul de afaceri din România.

După ce Traian Băsescu a tăiat în 2010 veniturile românilor, avem astăzi un candidat la preşedinţie care se opune creşterii lor. Totodată, iese cu uşurinţă în evidenţă, maniera agresivă cu care se o face, specifică PDL, partid care conduce de altfel în acest moment Alianţa Creştin Liberală.

Citeşte şi: Ponta, patru propuneri de dezbatere. Iohannis, un refuz de dezbatere mascat

După ce a contopit Partidul Naţional Liberal în PDL, Iohannis a preluat integral filozofia de guvernare a lui Băsescu, filozofie care a dus la căderea economiei şi la suferinţe sociale majore. De departe însă cel mai primejdios lucru, este faptul că Iohannis a preluat în același timp discursul toxic al actualui preşedinte, un discurs axat pe ură şi pe dezbinarea românilor. Or, viziunea unei societăţi fărâmițate pe care Iohannis o proiectează şi pe următorii cinci ani este mai condamnabilă decât orice tăiere de pensii şi salarii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
timi
tirfo
esti curva lui Ponta , Simona , prostituata PSD-lui
06 noi, 2014
iovu
com
Toate scursurile noname scriu aici articole ! Infect !
05 noi, 2014
Negru
Simona, esti o panarama...o zdreanta terfelita
05 noi, 2014
asrtjsrtjsrhys
oameni buni, normal ca poate nu vor exista niciun fel de cresteri la salar, pensii, alocatii etc, in prima perioada, pentru ca nu este de unde!!! Romania nu mai are niciun buget.... tot din cauza psd.ului. Iohannis nu este ca basescu, chiar daca il are in spate... normal ca are in spate pdl.ul pt ca nu avea cum sa candideze ca independent si sa obtina voturi suficiente! unde ati vazut voi un independent sa obtina macar 10-100 mii de voturi! ponta are in spate tot psd.ul si ii pacaleste si pe ceilalti sa i se alature, postand declaratii false la adresa lui Iohannis (scrie peste tot). romani, votati cu capul, nu cu alta parte anatomica a corpului
05 noi, 2014
Petcu
Rusine PSD-ului
Dupa ce Johannis ajunge presendinte, PONTA ramene prim - ministru si evident ca, datorita esecului din alegeri, acesta va incerca sa acopere cheltuielile masive din campania electorala (inclusiv articolul de mai sus) prin renuntarea la acordarea unor ajutoare sociale promise (indexari de pensii, alocatii etc), pe care oricum nu avea intentia reala sa le acorde, cresterea de taxe si impozite, etc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ