Ponta, patru propuneri de dezbatere. Iohannis, un refuz de dezbatere mascat

| 05 noi, 2014

Potrivit PSD, Klaus Werner Iohannis a dovedit că este "un laș care se ascunde rușinos în spatele echipei lui Traian Băsescu". Iohannis a dat un refuz de dezbatere mascat invitației transmise de către contracadidatul său, Victor Ponta, de a participa la dezbaterile organizate de principalele 4 televiziuni de știri din România.

Klaus Iohannis refuză să participe la dezbaterea electorală în formatul propus de Victor Ponta. Explicația neverosimilă a lui Iohannis țintește faptul că acesta dorește o confruntare pe un teren în care să aibă acces toată mass-media. Culmea, propunerea acestuia este chiar Universitatea de Vest din Timișoara, un fief liberal.

„Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poate negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, a declarat recent Klaus Iohannis.

Drept răspuns, Victor Ponta a afimat că „variantele de confruntări electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezintă un vot de blam dat presei românești”, pentru că „domnul Iohannis nu dorește să meargă în sediul televiziunilor și nu dorește să fie moderat de jurnaliști”.

Cele 4 televiziuni de știri invocate de Victor Ponta în invitația adresată lui Klaus Iohannis pentru a participa la debateri până la cel de-al doilea turn de scrutin sunt primele în audiența pe domeniul lor și au jurnaliști cu experiență bogată în a modera o confruntare electorală.

„Cele patru televiziuni de știri, ale căror invitații le-am acceptat, acoperă o marjă de orientări politice și un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru în audineță pe specificul lor și au jurnaliști cu experiență care pot organiza profesionist o confruntare electorală.”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că „orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidenţială”, dar numai media este instituția „care poate aduce necesara întâlnire între candidaţii la preşedinţie în casele fiecărui român”.

Astfel, câștigătorul primului tur al alegerilor, Victor Ponta, îi cere lui Klaus Iohannis „să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu (2009)”, subliniind că îl va aștepta la dezbateri.

„Îl rog (n.n. pe Klaus Iohannis) să participe, începând cu ziua de luni 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitați de televiziuni. Îl anunţ din nou că eu voi fi acolo începând cu ora cu 20.00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară”, a conchis Victor Ponta pe pagina sa oficială de Facebook.

Dezbaterile ar urma să aibă loc în felul următor: luni, 10 noiembrie, la România TV - dezbatere pe teme de politică economică şi socială; marţi, 11 noiembrie, la Realitatea TV - dezbatere pe teme de politică externă şi siguranţa naţională; miercuri, 12 noiembrie, la B1TV - dezbatere pe tema dezvoltării instituţiilor politice şi a statului de drept; joi, 13 noiembrie, la Antena 3 - dezbatere pe tema viziunii prezidenţiale de dezvoltare a României. Dezbaterile propuse ar urma să înceapă la ora 20.00 şi să dureze 90 de minute, conform unui comunicat de presă al PSD.

Aroganță maximă: Iohannis se crede Messia Dreptei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ