Colegii lui Macovei din societatea civilă vor fraudarea alegerilor?

| 05 noi, 2014

Securizarea votului prin completarea declarațiilor pe propria răspundere este necesară țării noastre pentru ca episodul fraudării alegerilor din 2009 să nu se mai repete. Când Traian Băsescu a ieșit învingător în fața lui Mircea Geoană rezultatul scrutinului de vot a fost modificat prin trecerea pe lista celor care au votat și a persoanelor decedate, prin tipărirea de buletine de vot în plus, prin modificarea proceselor verbale.

Colegii Monicăi Macovei din asociația APADOR –CH cere Guvernului eliminarea de urgență, până în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, a declarațiilor pe propria răspundere prin care o persoană se angajează să nu voteze multiplu. Oare de ce? Macovei și oamenii lui Traian Băsescu vor ca și în anul 2014 să fie fraudate alegerile ca la scrutinul prezidențial din 2009?

ONG-ul arată că „completarea unei declarații prin care o persoană se angajează să nu voteze multiplu este inutilă și hazliu-absudă” pentru că „ aceasta nu este necesară nici pentru a ține o evidență a persoanelor care votează.” Astfel, cererea făcută de oamenii europarlamentarului PDL, Monica Macovei, este în mod clar un instrument prin care se încearcă exact ca în 2009 ca alegerile să fie fraudate cât ai clipi.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Toată conducerea MAE pleacă dacă există un singur român care nu poate vota


Să ne reamintim episodul controversat din decembrie 2009, din al doilea tur al alegerilor pentru prezidențiale, când la ambasada României de la Paris a fost înregistrat un vot la 10 secunde, adică 3. 785 de votanți în 14 ore. Ce este o „super –mega- performanță” pentru că nimeni nu a putut să aducă explicații convingătoare pentru cum acest lucru s-a întâmplat.

Fapt pentru care au fost generate în mod legitim suspiciuni de fraudă întrucât un astfel de fapt este imposibil de realizat în condiții corecte de vot. Plus că, diferența foarte mică de voturi dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană au întărit suspiciunile de modificare a rezultatului final din partea Ambasadei României la Paris în favoarea Președintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI îşi face partid

Prin urmare, declarațiile pe propria răspundere și măsurile antifraudă trebuie luate fără niciun fel de reținere întrucât ca în anul 2014 votul cetățenilor români să fie respectat și nu bajocorit ca în anul 2009. Victor Ponta a propus BEC ca formularul de declarație pe propria răspundere să poată fi descăracat online în turul al doilea de cetățeni cu care aceștia să se prezinte completat la secția de votare.

Agitația creată în primul tur al alegerilor pentru prezidențiale la secțiile de  votare din ambasade s-a datorat faptului că pentru completarea unui formular se lua un timp mediu de 6-7-10 minute. Drept pentru care, diferența între alegerile prezidențiale din 2009 și 2014 constă în faptul că atunci când Traian Băsescu a fost ales Președinte al României se putea frauda, iar în anul prezent nu, pentru ca românii a trebuit să stea la coadă ca să-și poată exercita dreptul de vot.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatele finale: PONTA - 40,44%, IOHANNIS - 30,37%

Mai mult, Victor Ponta a declarat la sediul MAE că ministrul de Externe, Titus Corlățean, și conducerea din minister vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să voteze în ziua de 16 noiembrie.  Însă organizarea alegerilor va fi făcută de Autoritatea Electorală Permanentă, la fel ca în turul I, iar Guvernul se va ocupa doar cu securizarea procesului electoral. Plus că de tot ce se întâmplă în secțiile de votare este răspunderea BEC.

Așadar, securizarea votului prin completarea declarațiilor pe propria răspundere este necesară țării noastre pentru ca episodul fraudării alegerilor din 2009 să nu se mai repete. Când Traian Băsescu a ieșit învingător în fața lui Mircea Geoană rezultatul scrutinului de vot a fost modificat prin trecerea pe lista celor care au votat și a persoanelor decedate, prin tipărirea de buletine de vot în plus, prin modificarea proceselor verbale și printr-un vot la 10 secunde în Paris.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
Palada Mieunel Cretinel
Vadim(autor),Victor si Daciana
El mongol, ea bulbucată
El plagiator şi hoţ
Ea – un sex cît o găleată
Şi el – un rahat cu moţ.

Ăsta este viitorul
Promis de aceşti ciumaţi?
Au exasperat poporul
Care i-ar vrea spînzuraţi.

Fraţilor, intraţi în casă
Şi-i ascundeţi pe copii
O pereche sulfuroasă
După voturi va veni.

Două paţachine triste
Imitînd pe Ceauşeşti
Băgaţi nasul în batiste
Ca să nu luaţi boli lumeşti.

Nu credeam că impostura
Naşte monştri-aşa pitici
Un refren le umple gura:
,,Mîndri că sîntem calici!”
05 noi, 2014
eugen
Oferta serioasa de locuri de munca!
Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ