ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Toată conducerea MAE pleacă dacă există un singur român care nu poate vota

| 04 noi, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că toată echipa de conducere a Ministerului Afacerilor Externe va răspunde dacă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor fi români în diaspora care nu vor putea vota.

"Pentru a mobiliza foarte bine funcţionarii Ministerului de Externe am spus că, dacă la turul doi, indiferent de rezultat, dacă există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi, nu doar ministrul. (...) Toată echipa de conducere. Aici e vorba de toţi, toată echipa de conducere. Pleacă toţi, pe 16 noiembrie, la ora 21,20. Dacă nu au reuşit să organizeze, vor răspunde toţi", a afirmat Ponta într-o emisiune la B1 TV.

Acesta a admis că primul scrutin din diaspora a fost prost organizat, explicând că timpul alocat pentru votul fiecărei persoane a fost mai mare faţă de 2009 din cauza introducerii unui nou sistem.

"A fost proastă organizare pentru că noi am avut acelaşi număr de secţii de vot ca şi în 2009, a fost aproximativ acelaşi număr de votaţi (...), însă faţă de 2009, când s-a fraudat votul în diaspora, de data aceasta s-a introdus un sistem monitorizat de STS prin care fiecare persoană trebuie să completeze o declaraţie cu un CNP care se scanează. Asta a dus la prelungirea duratei unei singure persoane care votează, s-au făcut acele cozi", a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că Biroul Electoral Central va decide care sunt măsurile care se impun pentru zonele în care au fost înregistrate probleme, dând asigurări că în turul al doilea vor vota toţi românii.

"BEC va decide ce măsuri se iau pentru aceste zone (în care au fost probleme la vot - n.r.) iar MAE are de la Guvern toate resursele la dispoziţie să organizeze şi vor fi acolo oamenii să supravegheze dacă ceea ce a decis BEC se implementează şi eu sunt convins că în 16 (noiembrie - n.r.) vor vota absolut toţi", a afirmat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 01:51
Bf9s0hF4g
jkcsZBgYtu9U
But it just might strengthen your feet while snaivg you a few bucks.. The above fix won't work, once you get killed it will just reload the save game again. Along with yoga pants, shorts and tanks, they sell other products popular for yoga studio wear such as yoga socks and after-class tunics. http://cluedijpt.com [url=http://xmjamjh.com]xmjamjh[/url] [link=http://gqkhkrylg.com]gqkhkrylg[/link]
13 feb, 20:18
xk3ZWHeT9rIs
CFQhZsMZbcg
Errr, I think you might be confusing 2 dffreient conversations, Liz – it was Maks unfollowing Derek & Mark on Twitter, andthen someone else was talking about Donny taking lessons prior to the show.I’ve read them too, and read two dffreient translations of each, and I found nokinky sex stuff. Whilst Libertarianism is a direction away from big government, we aren’t all anarcho-capitalists.~ Thomas K. Yelp!
12 feb, 13:01
usjgo97T
mEKWpUcZPc
Zona desi pare fancy la prima vedere, se doetsre sa atraga doar romani sau persoane straine care sunt deja in tara? Promovarea mi se pare slabuta si incompatibila cu ceea ce cauta un strain care iti cauta o destinatie de agrement. Nu tu o traducere in engleza, nu tu un journey map ca sa stie cineva cum sa ajunga din Germania, UK, Franta fix acolo la Kinglandul din Cucuietii din Vale. Romanu' stie cum sa ajunga ca stie de mic copil ca intrebatu' din gura in gura e mioritic si cotidian, dar un strain mai greu .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ