Ponta: Indiferent cine va fi premierul, voi lucra împreună cu el, nu împotriva lui

| 04 noi, 2014

Candidatul PSD-UNPR-PC în alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta, susţine că, dacă va câştiga cursa electorală pentru Palatul Cotroceni, va lucra împreună cu viitorul premier, cu Guvernul şi cu Parlamentul, aceasta fiind 'una dintre marile schimbări faţă de ultimii zece ani'.

'România are nevoie să ştie pe ce drum merge după alegerile din 16 noiembrie. Or, eu îmi doresc să fiu preşedintele României, dar îmi doresc în acelaşi timp ca România să rămână stabilă, cu un program de guvernare cum a fost votat de către majoritatea absolută a românilor în 2012 şi cu un preşedinte care lucrează împreună cu Guvernul şi cu Parlamentul, şi nu se luptă în fiecare zi cu Guvernul şi cu Parlamentul. (...) Ca un principiu care se va aplica pe toată durata mandatului meu de preşedinte, spun că indiferent cine va fi premierul, dacă acesta are susţinerea coaliţiei de guvernare, aşa cum spune Constituţia, eu voi lucra împreună cu el, şi nu împotriva lui. Aceasta va fi una dintre marile schimbări faţă de ultimii zece ani', a spus Ponta, marţi seară, la Parlament, unde are loc şedinţa coaliţiei de guvernare.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că, deşi nu 'impune' persoana care ar putea prelua funcţia de premier, se aşteaptă ca acesta să îndeplinească obiective şi angajamentele asumate de către USL în 2012.

'Îmi doresc să fiu un preşedinte care să unească, să lucreze şi să dialogheze cu Guvernul. Asta înseamnă că nu impun eu un prim-ministru, ci că voi lucra cu prim-ministrul care are susţinerea Parlamentului, aşa cum prevede Constituţia, şi care, până la alegerile din decembrie 2016, duce la îndeplinire tot ceea ce ne-am angajat în 2012 ca USL. Înseamnă că e un prim-ministru care garantează păstrarea cotei unice de 16%, garantează scutirea de impozite a profitului reinvestit, garantează păstrarea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, dar garantează şi măsurile de dreptate socială - indexarea anuală a pensiilor, creşterea salariului minim şi acordurile cu sectorul de Sănătate, cu sectorul de Educaţie şi cu obligaţiile noastre internaţionale care ţin de creşterea bugetului Apărării', a mai spus Ponta. 

Victor Ponta a anunţat marţi că principala opţiune a coaliţiei de guvernare pentru funcţia de premier după 18 noiembrie este Călin Popescu-Tăriceanu. El a vorbit şi despre alte două posibile nominalizări: prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Florin Georgescu, şi directorul SRI, George Maior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ