UPDATE Ponta: Tăriceanu, prima variantă de premier. Nu exclud să fie şi Florin Georgescu sau George Maior

| 04 noi, 2014

Principala opţiune a coaliţiei de guvernare pentru funcţia de premier după 18 noiembrie este Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat marţi, la Palatul Parlamentului, prim-ministrul Victor Ponta, adăugând că alte variante posibile sunt prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, şi şeful SRI, George Maior.

UPDATE "Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie în acest moment pentru funcţia de prim-ministru preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, al Uniunii Social Liberale şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL - schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică - vor fi continuate şi în anii 2015 - 2016. Aceasta este principala mea opţiune", a declarat premierul Ponta după prima parte a reuniunii coaliţiei de guvernare de la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni, trebuie dat un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclude posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, aici nominalizându-l pe prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Florin Georgescu.

"Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens dl George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri. Însă, principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei este dl Călin Popescu Tăriceanu", a mai declarat premierul Ponta.

El a precizat că până pe 16 noiembrie nu se va discuta nimic despre funcţiile din viitoarele ministere.

"Toţi membrii coaliţiei, cu excepţia grupului minorităţilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în guvern. Discuţiile despre anunţarea sau stabilirea oficială a prim-ministrului şi despre structura Guvernului şi obligaţiile, programul pentru 2015-2016 vor începe după 18 noiembrie", a subliniat Victor Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marţi, că viitorul premier, care va fi propus în urma negocierilor din coaliţia de guvernare în cazul în care el va câştiga alegerile prezidenţiale, va continua să ofere României dezvoltare economică şi dreptate socială.

''Am considerat de când am venit la guvernare că România, şi orice ţară în anul 2013-2014, nu poate fi guvernată doar prin măsuri de stânga. Aşa cum nu poate fi guvernată doar cu măsuri de extremă dreaptă, austeritate. Cred că o politică echilibrată, social-liberală este ceea ce are nevoie România şi am încercat în toate politicile economice să fiu de dreapta şi în toate celelalte, de stânga. Vreau să vă asigur, pentru că urmează discuţii politice care privesc până la urmă şi mediul de afaceri, că la fel va fi şi de acum încolo şi că un viitor prim-ministru care cunoaşte mediul de afaceri, care s-a dovedit a fi liberal în gândirea sa şi în practica instituţională va continua să ofere pentru România acei doi piloni extrem de importanţi: pe de o parte, dezvoltare economică, iar pe de altă parte, dreptate socială, pentru că ştim cu toţi ce s-a întâmplat în 2010-2011, când suferinţa socială a împiedicat orice fel de şansă de redresare economică", a spus Ponta la sediul Camerei de Comerţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ