ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine

| 04 noi, 2014

Cu siguranţă multă lume se întreabă dacă există vreo modalitate de a verifica dacă s-a votat sau nu în numele lor la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie.

Există și presupune trimiterea unei cereri la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), informează apador.org (Asociaţia pentru apărarea drepturilor omului în România). În baza Legii 544/2001, a liberului acces la informații, instituția este obligată să vă răspundă în termen de 10 până la maximum 30 de zile, dacă este prea asaltată de solicitări.

Iată care sunt pașii concreți de urmat în acest caz:

Pasul 1: Aflați care este numărul secției de vot la care ar fi trebuit să votați la referendum. Listele cu secțiile de vot, pe localități, pot fi consultate aici.

Pasul 2: Scrieți o cerere după modelul următor:

Către Autoritatea Electorală Permanentă

Adresa: Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084

Fax: 021.310.13.87

Email: [email protected]

Subsemnatul …Nume si prenume… , domiciliat în …adresa… , înscris pe listele electorale permanente ca cetățean cu drept de vot arondat, la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie 2014, secției de votare numărul ..numărul secției din localitatea de domiciliu.. , în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public,

Vă solicit să îmi comunicați o copie a tabelului electoral utilizat în secția de votare numărul …numărul secției…, la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie 2014. Precizez ca doresc numai copia filei în care am fost înscris, nu a întregului tabel. Vă rog să anonimizați datele personale ale celorlalte persoane ce figurează pe această filă.

Precizez că sunt dispus să suport costul aferent copierii filei.

Vă solicit răspuns la …adresă poștală/fax/email…

Mulțumesc,

Nume și semnătură

Data: …data transmiterii cererii…

Pasul 3: Trimiteți cererea la AEP, pe adresa de email scrisă în modelul de cerere, pe fax sau prin poștă, cum vă e la îndemână. Ar trebui să primiți un răspuns, după cum vă spuneam, în temenul prevăzut de Legea 544, adică 10 zile cu posibilitatea de prelungire până la 30 de zile, dacă răspunsul necesită un volum mare de muncă din partea instituției.

În caz că din răspunsul primit constatați că altcineva a votat în locul dumneavoastră este recomandat să faceți o plângere penală la care să anexați copia după tabelul care dovedește acest lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ