Iohannis – turul II. Dezbinarea continuă

| 04 noi, 2014

Klaus Iohannis a vorbit despre mai multe Românii de parcă era ceva normal și în contextul în care societatea din țara noastră este oricum una extrem de polarizată și dezbinată din foarte multe puncte de vedere.

Așa cum ne puteam aștepta, după primul tur de scrutin spațiul public a fost invadat de diversele declarații ale candidaților rămași în cursă, fiecare încercând să se poziționeze mai bine și să mai obțină voturi în plus. Desigur, dacă avem în vedere rezultatele, dar și evenimentele din ziua votului, cea mai mare presiune este pe Klaus Iohannis, care are de recuperat câteva procente importante.

Candidatul dreptei a ținut să iasă la atac, referindu-se luni la ce s-a întâmplat în străinătate. „Votul organizat în Diaspora a fost o veritabilă BĂTAIE de JOC la adresa românilor din străinătate, iar vina le aparţine exclusiv autorităţilor de la Bucureşti şi Guvernului. Cred că dacă votul ar fi fost organizat în condiţii normale îi rupeam (n.red. - pe cei de la PSD) din primul tur”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatele finale: PONTA - 40,44%, IOHANNIS - 30,37%

Afirmația poate fi desigur pusă pe seama stresului din campanie, dar o asemenea explicație nu reușește să surprindă toate subtilitățile mesajului. Pe de o parte, Iohannis se comportă precum iepurașul din bancuri, care aleargă prin pădure urlând că îl va bate pe urs, doar pentru a-și retrage cuvintele în momentul în care se întâlnește cu acesta.

Pe de altă parte, afirmația liderului PNL demonstrează că, departe de a reprezenta un eveniment izolat, putem vorbi despre o viziune coerentă în cazul candidatului ACL. Ce a declarat Iohannis luni trebuie privit de asemenea și ca o continuare a unui mesaj transmis de el la finalul campaniei electorale. El a vorbit atunci despre "România noastră şi România lor", separând regiunile istorice potrivit intenţiei preponderente de vot din sondaje. "Acum, că suntem între noi, ardelenii, vreți să câștige Ponta?", i-a întrebat retoric Iohannis pe cei prezenţi.

În declarația de dinaintea turului I, Klaus Iohannis a vorbit despre mai multe Românii de parcă era ceva normal și în contextul în care societatea din țara noastră este oricum una extrem de polarizată și dezbinată din foarte multe puncte de vedere. Acum, el a dus discursul la un alt nivel, în care „îi rupea” pe susținătorii contracandidatului. Cu alte cuvinte, liderul ACL ne spune că cine nu e cu el este împotriva sa și, pe cale de consecință, trebuie călcat în picioare.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Iohannis este un lucru. E înconjurat de hidoşi

În plus, declarația lui Klaus Iohannis de luni seamănă izbitor cu ce afirma Traian Băsescu în 2009, în duminica turului al doilea, când rezultatele finale erau încă nesigure și toată lumea era ocupată cu numărători paralele. Atunci, actualul lider de la Cotroceni spunea cu aplomb, în timp ce se îndrepta înspre mașina SPP, că: „E un fleac, i-am ciuruit!”

Astfel, la fel ca și pentru Traian Băsescu, și pentru Klaus Iohannis România se împarte în drepți, care votează cu el, și nedrepți, care trebuie eliminați. Această atitudine nu are nimic de a face cu o dezbatere publică civilizată, așa cum ar trebui să fie în orice democrație funcțională, fiind vorba despre un reflex mai degrabă adecvat unui politician cu tendințe autoritate. În schimb, candidatul ACL va mai vorbi și în următoarele două săptămâni despre România lucrului bine făcut atât de departe de propriile sale opinii reale ce mai rabufnesc din când în când.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2014
Rodica
Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ