Klaus Iohannis refuză să se facă cunoscut

| 04 noi, 2014

Intrat în politica mare cu ajutorul lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis nu s-a remarcat niciodată ca fiind un bun comunicator, cu toate acestea a urmărit în mod constant să obțină funcții importante în cadrul statului român. Din momentul în care a intrat în cursa internă a PNL pentru nominalizarea din partea partidului pentru alegerile prezidențiale și până la debutul campaniei electorale, edilul Sibiului și-a băgat capul în nisip refuzând să vină în fața românilor cu un proiect concret.

Odată intrat în cursa electorală pentru Cotroceni, Klaus Iohannis a încropit la întâmplare un program politic plin de promisiuni electorale cu care s-a prezentat prin țară doar în fața activului de partid al PDL și PNL. O bună ocazie pentru ca liderul liberal să își prezinte programul ar fi fost dezbaterile electorale. Cu toate că Victor Ponta i-a invitat pe toți adversarii săi la o dezbatere publică, pentru a oferi tuturor candidaților ocazia de a-și face cunoscut programul într-o confruntare televizată, Klaus Iohannis a refuzat să vină la o astfel de întâlnire.

Deși inițial declinase oferta de a participa la o confruntare televizată înainte de primul tur de scrutin, Klaus Iohanni s-a răzgândit și joi i-a adresat o invitație premierului Victor Ponta de a participa la o dezbatere cu condiția ca această să se desfășoare într-un cadru obiectiv. Pentru a-i veni pe plac, echipa candidatului social-democrat i-a propus liderului liberal patru dezbateri care să aibă loc într-un cadru civilizat și deschis cu privire la rolul și programul viitorului șef de stat. Dezbaterile televizate dintre cei doi candidați urmau să aibă loc atât la televiziuni favorabile lui Klaus Iohannis, Realitatea TV și B1TV, cât și la Antena 3 și Romania TV. Cele patru confruntări televizate urmau să aibă ca teme de discuție politica economică și socială, politica externă și siguranța națională, dezvoltarea instituțiilor politice și a statului de drept și viziunea pe care o au cei doi candidați asupra dezvoltării României.

Citeşte şi: Iohannis nu vrea să fie președintele tuturor românilor

În ciuda acestei oferte, Klaus Iohannis a preferat în primă instanță să se eschiveze, argumentând că va participa la o dezbatere dacă aceasta se va desfășura într-un mediu non-partizan. Ulterior, pentru a-și ascunde frica de o confruntare electorală, marți, președintele PNL a declarat că refuză să participe la o întâlnire cu Victor Ponta invocând că „dezbaterea a fost stabilită de către echipa sa, cu moderatori și temele sale preferate”.

Cu toate că i s-a oferit ocazia perfectă pentru a-și prezenta programul și a le transmite românilor viziunea sa asupra modului în care dorește să gestioneze cea mai înaltă funcție în stat, Klaus Iohannis fuge de dezbatere și impune condiții care mai de care mai absurde doar pentru a nu da ochii de Victor Ponta. Chiar și Cristian Tudor Popescu, un critic constant al premierului, a remarcat luni seara la TVR că pe parcursul campaniei electorale liderul liberal nu s-a făcut cunoscut, că, de fapt, e lipsit de conținut și nu se poate spune ceva despre candidatura acestuia. Argumentul jurnalistului de la Gândul constituie o bună explicație pentru modul în care neamțul și-a desfășurat campania și pentru refuzul edilului Sibiului de a participa la o dezbatere electorală. Klaus Iohannis caută să găsească orice motiv posibil pentru a fugi de o dezbatere electorală deoarece nu are un program concret și speră că îi va putea covinge pe români să îl voteze din umbra unor promisiuni deșarte.

Citeşte şi: Iohannis – turul II. Dezbinarea continuă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ