Kelemen Hunor: Dl. Iohannis a spus că nu discută cu nimeni, e o declaraţie care trebuie respectată

| 04 noi, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că decizia privind susţinerea unui candidat pentru turul al doilea al prezidenţialelor va fi luată joi de conducerea Uniunii, punctând însă că va respecta decizia candidatului ACL, Klaus Iohannis, care a spus că nu va discuta cu nimeni.

Întrebat dacă va discuta în această perioadă cu preşedintele PNL, Kelemen Hunor a negat. 

'Nu. Păi, dl Iohannis a zis că nu discută cu nimeni, deci eu degeaba aş vrea să discut cu el, dacă el nu vrea. Deci, din acest punct de vedere, eu am înţeles mesajul, el nu discută cu nimeni. Este o declaraţie care trebuie respectată eu nu am cum să nu respect această declaraţie. Noi am înţeles mesajul, asta este viaţa', a declarat preşedintele UDMR, la finalul reuniunii coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că joi va face o recomandare colegilor săi, nu prin intermediul presei. 'Din punctul meu de vedere, joi, (...) prezint o analiză a rezultatelor, vom asculta pe colegii noştri şi vom face o dezbatere şi vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în acest moment care va fi propunerea, care vor fi propunerile, că cine ştie, s-ar putea să fie mai multe propuneri. La noi astfel de decizii se iau în forurile de conducere. (...) Nici un electorat nu respectă sută la sută recomandările. Când este vorba mine sau de noi este un lucru, când este vorba de altcineva, e un alt lucru. (...) Dar eu sunt convins, dacă vom avea argumente, oamenii fiind raţionali, se vor gândi la acele argumente şi la acea soluţie pe care noi o vom propune. Nu e vorba de a forţa pe cineva nimeni nu are această capacitate şi într-o democraţie nici nu trebuie să aibă o astfel de posibilitate. (...) O să am o analiză, o recomandare şi voi respecta decizia conducerii UDMR', a subliniat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, liderul UDMR a susţinut că formaţiunea pe care o conduce a avut, în perioada de guvernare 2004-2008, 'o experienţă foarte bună' cu Călin Popescu Tăriceanu.

'Premierul ne-a prezentat prima variantă pentru premier - Călin Popescu Tăriceanu. Noi avem o experienţă foarte bună cu domnul Tăriceanu în Guvern. În perioada 2004-2008 am guvernat împreună. Noi avem un acord de coaliţie de guvernare până în 2016. În cazul în care această coaliţie, întărită cu PLR, poate să meargă mai departe, eu cred că este un lucru extraordinar de bun pentru România. (...). Prima variantă este Călin Popescu Tăriceanu şi eu cred că în acest moment noi discutăm despre această soluţie. Celelalte două soluţii, despre care într-adevăr a vorbit premierul Ponta - George Maior şi Florin Georgescu - nu comentez. Sunt multe variante de lucru. Eu am citit o declaraţie a directorului SRI în care spunea că după alegeri va înainta demisia noului preşedinte. În campanie nu s-a băgat, nu se bagă şi sunt convins că serviciile nu au nicio implicare în campanie', a afirmat Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ