Nou PROTEST la Ministerul de Externe, după votul din diaspora

| 04 noi, 2014

Un nou protest are loc marti seara in fata sediului Ministerului de Externe. Aproximativ 100 de tineri protesteaza în fața instituției, pentru a treia zi consecutiv, fiind nemultumiti de proasta organizare a alegerilor prezidențiale in afara tarii.

Sute de oameni participă, duminică seară, la un protest organizat în faţa sediului MAE, după ce românii din străinătate au fost umiliţi, fiind obligaţi să aştepte ore întregi la cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe din Europa, informează realitatea.net.

Protestatarii cer demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean, dar și a lui Victor Ponta.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook de grupul Uniţi Salvăm.

"Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, București, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30. Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneți pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveți de la fața locului. E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, guvernul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!", a precizat un anunţ postat pe Facebook.

Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, iar autorităţile electorale nu au făcut prea multe eforturi pentru a uşura accesul la vot al românilor din străinătate. În ciuda nenumăratelor sesizări trimise din străinătate de alegătorii care sunt nevoiţi să stea ore întregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insistă că votul decurge normal. În vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot în străinătate, Federația asociațiilor de români din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ