Presa internaţională scrie că Victor Ponta va câştiga lupta prezidenţialelor

| 05 noi, 2014

Presa internaţională scrie că premierul Victor Ponta a câştigat detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale şi este favorit şi în turul doi al acestei competiţii electorale. În schimb, RFI notează că liderii din ACL îl critică pe Klaus Iohannis pentru refuzul acestuia de a negocia cu ceilalţi candidaţi de dreapta din primul tur.

THE NEW YORK TIMES din SUA scrie că premierul României, Victor Ponta, este favorit la succesiunea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte. Rezultatele oficiale ale alegerilor de duminică au arătat că domnul Ponta are un avans de 10%.

DNEVNIK din Bulgaria scrie că, potrivit REUTERS, premierul Victor Ponta a câştigat convingător primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar rezultatul său va permite guvernării de centru-stânga să îşi consolideze puterea. Sursa media precizează că Reuters mai scrie că alegerea lui Ponta în funcţia de preşedinte va aduce stabilitate în ţară, care până de curând a fost într-o recesiune serioasă, în timpul crizei financiare globale, iar în prezent face reforme structurale cu finanţare de la Fondul Monetar Internaţional.

DEUTSCHE WELLE notează că este pentru prima dată când un candidat al stângii din România este susținut de un număr atât de mare de români din Republica Moldova. Explicația ar fi, în opinia analiștilor, sprijinul mediatic masiv oferit de Partidul Democrat din Moldova şi faptul că premierul Iurie Leancă (vicepreşedinte PLDM) l-a sprijinit pe Victor Ponta, contrar opțiunii PLDM care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis.

Dacă Victor Ponta este dat favorit pentru câştigarea turului doi, RFI notează că liderii ACL îl critică pe Klaus Iohannis pentru refuzul de a negocia cu ceilalţi candidaţi de dreapta din primul tur. Astfel, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat pentru RFI că negocierile cu ceilalţi candidaţi de dreapta din primul tur nu trebuie neglijate din orgoliu sau dintr-o doză de superficialitate. Nu e suficient să-i chemi lângă tine pe toţi oamenii de dreapta, se impun negocieri politice.

ANUNŢ NEAŞTEPTAT al lui Turcescu: Ce i-a transmis jurnalistul lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
Anghel
Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna si sa ai propria ta afacere, trimite mesajul “trimite curs” la mail : [email protected] si vei primi toate informatiile necesare. Rog seriozitate maxima si ambitia de a reusi, pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti, seriosi, harnici si perseverenti, care stiu sa astepte rasplata intarziata. Drumul este lung si sigur, dar asigura stabilitatea financiara pe viata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ