ALEGERI PREZIDENŢIALE. Cum au votat românii din Coreea de Sud, stat condus pentru prima oară de o femeie

| 06 noi, 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Coreea de Sud l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe candidatul ACL, Klaus Iohannis. Prezenţa la vot a fost una scăzută, dar Iohannis a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 21. Pe al doilea loc s-a aflat candidatul independent Monica Macovei, cu 17 voturi. Aceasta a fost urmată, cu nouă voturi, de Călin Popescu Tăriceanu.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatul din primul tur al alegerilor prezidenţiale aste diferint de cel obţinut în Coreea de Nord. Cele mai multe voturi au fost obţinute în Coreea de Nord de Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale. Klaus Iohannis a obţinut aici două voturi. Tot două voturi a primit şi Monica Macovei.

În total, 53 de români s-au prezentat la vot în Coreea de Sud. Din totalul voturilor, unul a fost declarat nul. În Coreea de Sud au fost disponibile 400 de buletine de vot.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 în Coreea de Sud:

Kelemen Hunor - 1 vot

Klaus Iohannis - 21 voturi

Dan Diaconescu - 0 voturi

Victor Ponta - 2 voturi

William Brânză - 0 voturi

Elena Udrea - 1 vot

Mircea Amariţei - 0 voturi

Teodor Meleşcanu - 1 vot

Gheorghe Funar - 0 voturi

Zsolt Szilagyi - 0 voturi

Monica Macovei - 17 voturi

Constantin Rotaru - 0 voturi

Călin Popescu Tăriceanu - 9 voturi

Corneliu Vadim Tudor - 0 voturi

Coreea de Sud este o republică prezidenţială. În fruntea statului se află Pank Geun-hye. Ea este prima femeie aleasă în fruntea statului sud-corean şi prima femeie din istoria modernă care a ajuns preşedinte în zona de nord-est a Asiei. În 2013 şi 2014, Pank Geun-hye a fost desemnată, în topurile Forbes, ca fiind a unsprezecea cea mai puternică femeie din lume şi cea mai puternică femeie din estul Asiei.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatele alegerilor prezidenţiale venite din diaspora îl arată câştigător în primul tur pe Klaus Iohannis (45,83%). Acesta este urmat de Victor Ponta, cu 15,79% din voturi, şi de Monica Macovei, cu 15,09% din voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În România, Victor Ponta şi-a adjudecat, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, 40,33% dintre voturi, în principal din Moldova şi Muntenia, în timp ce Klaus Iohannis a luat 30,37% dintre voturi, în principal din zona Ardealului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ