Klaus Iohannis: Ponta confundă Universitatea cu căminul cultural, la nivelul domniei sale de doctorat

| 06 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că acceptă o dezbatere publică cu Victor Ponta, inclusiv la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sau la Universitatea Bucureşti.

Alegeri prezidenţiale 2014. "Am avut o invitaţie de la Universitatea de Vest din Timişoara şi am spus că acel loc mi s-ar părea excelent. (...) Dar domnul Ponta confundă universitatea cu căminul cultural, la nivelul domniei sale de doctorat. Dacă nu doreşte Universitatea de Vest din Timişoara, nicio problemă, putem să venim la Babeş-Bolyai, putem să mergem la Universitatea din Bucureşti, putem să mergem la Facultatea de Drept unde, domnule Ponta, v-aţi luat doctoratul. Orice se poate. Sper că, până la urmă, o să reuşim să facem o dezbatere publică, voi avea eu grijă să existe o dezbatere publică', a afirmat Klaus Iohannis.

El a mai spus că nu poate accepta 'infatuarea' de care ar da dovadă Victor Ponta prin faptul că a stabilit fără consultări condiţiile dezbaterilor propuse.

Citeşte şi: Iohannis fuge de o biată dezbatere tv. Cum se va descurca în fața unor lideri externi?

"Candidatul Victor Ponta şi cu echipa domniei sale s-au aşezat şi s-au gândit: domnule, noi conducem ţara asta, ce naiba, stăm noi după sasul acela să negociem, nu se poate! Deci, au stabili ei de ei că trebuie să fie patru dezbateri, că trebuie să fie la astea patru televiziuni, că trebuie să fie la ora x şi y. Infatuare de prim-ministru! Şi temele, tot au propus, au trimis fax şi gata, astea sunt negocierile. Dragii mei, nu aşa se face într-o democraţie. Aţi urmărit în SUA şi în altă parte. Se întâlnesc echipele, se negociază două-trei zile, unde se ţine, cine moderează, cam ce teme se abordează, câte întrebări pune fiecare, doar nu e harababură acolo, e o dezbatere în faţa naţiunii. Nu mi s-a părut just, fiindcă nu pot să accept această atitudine de infatuare din partea unui candidat', a afirmat Iohannis.

Citeşte şi: Ponta, patru propuneri de dezbatere. Iohannis, un refuz de dezbatere mascat

El a mai spus că nu ar fi echitabil ca numai anumite media să aibă acces la dezbaterile respective.

'Nu mi s-a părut chiar corect (...) fiindcă media nu înseamnă doar patru televiziuni de ştiri, media înseamnă foarte mult în România. Şi eu îmi imaginez o dezbatere publică, pe o platformă publică, unde absolut toată lumea, indiferent dacă lucrează pentru cea mai pontistă televiziune de ştiri sau pentru cel mai anti-Iohannis loc să aibă aceleaşi şanse', a menţionat candidatul ACL.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
gica
johanis
Numai chestia mincinoasa inventata de funeriu si basescu n-o mai folosise....e trist cat de jos poate cobora acest neamt ,pe care-l credeam altfel....dar e bucatica .rupta din......basescu ,orban ,udrea ....si alte specimene fara rusine dar burdusite cu banii statului furat ,fara frica .... cred ca au aranjat niste mizerii ,cu lume multa si unde oricine poate face si spune orice..!!..johanis sa vina la dezbateri televizate si sa raspunda ...atat ,romanii isi formeaza singuri parerea ....nu pot sa inteleg ura asta irationala contra unui adversar legal ,ca asa e in democratie ....dar nemtul uraste si se vede ,daca nu -i este jena ca vedem ce-ar face daca ar fi la putere ?? mai rau ca basescu ,la fel de razna cum o luase si antonescu.....limbaj de extremisti ....
06 noi, 2014
gigi
Malai mare asta de johannis nu stie ca facultatile nu sepot implica in dispute politice -ori ce este o intilnire intre 2 sefi de partide in ajun de alegeri -este ilegal.Dar ce sa stie acest neica nimeni care aspira la presidentie iar el e vax dar impins in fata de gastile pdliste care au nevoie de o papusa .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ