Final de numărătoare – peste 10%, avantaj Ponta

| 06 noi, 2014

Klaus Iohannis se găseşte sub ţinta propusă, şi asta în ciuda faptului că acesta coborâse ştacheta pentru primul tur de la 35% la 32-33%, reuşind în final să obţină doar 30% din voturi.

S-a încheiat şi primul tur de scrutin al acestor prezidenţiale şi odată cu el şi numărarea voturilor. Rezultate finale: Victor Ponta - 40,44%, Klaus Iohannis - 30,37%. În ciuda eforturilor disperate ale celor de la ACL de a picta eşecul în triumf, rezultatul din 2 noiembrie este departe de a fi unul satisfăcător pentru cei din tabăra portocalie, în condiţiile în care premierul Victor Ponta se află la o distanţă de peste 10 procente în faţa contracandidatului său. Mai îngrijorător pentru Iohannis şi ai săi este faptul că nimeni nu prea pare dispus să-l sprijine în turul II.

Citeşte şi: CCR a primit rezultatele finale ale alegerilor şi vineri va decide validarea acestora

În ciuda faptului că a ajuns în turul al doilea, Iohannis nu se poate lăuda cu altceva. Şi asta pentru că performanţa edilului Sibiului la aceste alegeri a fost una extrem de slabă. De altfel, diferenţa dintre primii doi clasaţi este cea mai mare înregistrată între doi finalişti în ultimul deceniu. Mai mult, Iohannis se găseşte sub ţinta propusă, şi asta în ciuda faptului că acesta coborâse ştacheta pentru primul tur de la 35% la 32-33%, reuşind în final să obţină doar 30% din voturi.

Dincolo de scor, toate datele indică o victorie categorică a candidatului PSD în faţa prezidenţiabilului ACL. Victor Ponta s-a clasat pe primul loc în aproape 30 de judeţe, spre deosebire de contracandidatul său care a reuşit acest lucru în doar 12 judeţe. De asemenea, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC a reuşit să obţină un scor de peste 50% în 11 judeţe, în timp ce Iohannis a izbutit o performanţă similară în doar două judeţe. Totodată, victoria din Republica Moldova a unui candidat PSD, cât şi cucerirea Capitalei, reprezintă un semnal puternic de susţinere pe care electoratul român l-a dat în favoarea lui Victor Ponta. Actualul premier a fost votat de români din toate categoriile sociale şi din toate regiunile ţării, fapt ce a făcut ca europarlamentarul Viorica Dancila să afirme că “Victor Ponta este perceput astăzi, ca preşedintele tuturor românilor”.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC: În diaspora, Klaus Iohannis a obţinut 46,2%, iar Victor Ponta 15,9%

Astfel, perspectivele pentru turul II ale prezidenţiabilului ACL par destul de sumbre. Şi asta în condiţiile în care Victor Ponta a reuşit să atragă de partea sa susţinerea mai multor candidaţi din primul tur. Numele grele precum Călin Popescu Tăriceanu sau Teodor Meleşcanu au declarat că îl vor sprijini pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Totodată, personalităţi importante precum Ilie Năstase, Titi Aur sau Florina Cercel şi-au declarat în acest moment susţinerea pentru candidatul PSD.

Izolat şi în criză de idei, Iohannis are pentru 16 noiembrie, şansa porcului de Crăciun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ