Klaus Iohannis: Primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui

| 06 noi, 2014

Klaus Iohannis a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că primul lucru la care vrea să renunţe este imunitatea preşedintelui. "Voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care se referă la imunitatea preşedintelui", a spus Iohannis. În plus, candidatul ACL vrea ca imunitatea parlamentarilor să nu mai împiedice justiția să-și facă treaba.

"Este nevoie după 25 de ani de o schimbare totală. Alt președinte, alt guvern, alt parlament, alte persoane promovate în funcții publice. Este nevoie de un suflu proaspăt în România. Vedem în jur corupție, minciună, deziluzie. Aceste lucruri nu pot fi schimbate decât dacă noi împreună ne hotărâm să schimbăm România. Nu există altă soluție, iar schimbarea trebuie să înceapă cu președintele", a declarat Iohannis într-o conferinţă de presă ţinută la Cluj-Napoca.

Acesta a spus că sunt însă şi lucruri bune, precum lupta anticorupţie.  "Noi, politicenii trebuie să gândim și ce va fi după. Trebuie să fim capabili să admitem că după ce se curăță clasa politică trebuie să avem niște principii pe care construim ceva durabil. Dacă vrem politieni care să schimbe sistemul este nevoie ca schimbarea să înceapă din interiorul partidelor. Voi fi garantul statului de drept și a justiției independente. Sunt total împotrivă și nu voi accepta o lege a amnistiei și grațierii așa cum este ea gândită în sertarele pesediste. Nu voi grația niciodată un politican condamnat pentru fapte de corupție", a afirmat candidatul ACL la prezidenţiale.

Klaus Iohannis a spus ca va renunţa la imunitate daca va ajunge preşedinte. "Este nevoie de acest lucru, de discuții cu partidele politice. Voi avea aceste discuții și voi solicita ferm să se renunțe la alineatul care stabilește că președintele se bucură de imunitate. A doua chestiune se referă la imunitatea parlamentarilor. Toată lumea este de acord că trebuie să existe o protecție pentu opinia politică. Dar este inadmisibil ca prin procedură parlamentară să poată fi împiedicată justiția să-și facă treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar și total. Aceste lucruri se pot face simplu, dacă noi toți ne dorim", a afirmat Iohannis.

Referindu-se la contracandidatul său, Iohannis a spus că Victor Ponta este un pericol pentru România.  " Domnul Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România prin modul în care știe să conducă PSD, prin felul cum reacționează la probleme societății și prin felul în care vrea să deturneze natura problemelor. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia românească, promite pomeni electorale în stânga și în dreapta, dar este incapabil să prezinte un proiect de buget pentru anul 2015", a mai declarat Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ