Românii, tranzacționați de Iohannis, Băsescu, Udrea și Macovei

| 06 noi, 2014

Românii sunt tranzacționați de Iohannis, Băsescu, Udrea și Macovei după bunul plac, astfel încât, prin unirea forțelor și câștigarea Cotroceniului să se asigure continuitatea regimului impus de președinte.

Și uite cum au ajuns liberalii să beneficieze de pe urma trădării ALDE și afilierii la familia popularilor europeni în campania electorală pentru președinția României. Crin Antonescu a calculat din timp această mișcare, bazată pe o strategie bine pusă la punct în vederea câștigării funcției supreme în stat. Dar, din nefericire pentru el, nu a ajuns să se bucure de sprijinul PPE la prezidențiale, locul său fiind preluat de cel care l-a scos, practic, din prim-planul scenei politice, Klaus Iohannis. Întrebat dacă a fost vorba de o recomandare venită din partea PPE pentru partidele din România în sensul susținerii sale în turul II, candidatul ACL a răspuns cu aroganță că nu este "nicio recomandare, este o înţelegere fermă, scrisă, între partidele membre în PPE".

Răspunsul lui Iohannis nu face decât să confirme temeri mai vechi -  românii sunt tranzacționați de Iohannis, Băsescu, Udrea și Macovei după bunul plac, astfel încât, prin unirea forțelor și câștigarea Cotroceniului să se asigure continuitatea regimului impus de președinte. Faptul că prezidențiabilul ACL se folosește de numele preşedintelui PPE, Joseph Daul, și de înțelegerea de la nivelul polularilor europeni nu este decât un gest de ipocrizie al lui Iohannis care, și acum în al doisprezecelea ceas, refuză să admită că există negocieri și înțelegeri în acest sens încă de dinaintea primului tur de scrutin. Un simplu calcul matematic este în măsură să demonstreze că indiferent care dintre cei trei candidați ar fi devenit contracandidatul lui Victor Ponta, se găsea în situația în care să-și negocieze șansele cu ceilalți candidați ai lui Băsescu.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC: În diaspora, Klaus Iohannis a obţinut 46,2%, iar Victor Ponta 15,9%

Situația se aplică și după votul decisiv, când, în cazul unei ipotetice victorii a unuia dintre ei, ar fi fost nevoie de o coroborare a eforturilor la nivelul grupurilor parlamentare pentru a forma o nouă majoritate în măsură să dea jos guvernul prin moțiune de cenzură, așa cum nu de puține ori au anunțat că vor face Udrea și Iohannis. Aceste calcule erau făcute încă de la intrarea în campania electorală, nu este nimeni atât de naiv încât să creadă că acești candidați s-au aruncat în cursă fără aibă certitudinea unui sprijin consistent în turul doi, astfel încât ne găsim în situația în care asistăm la o tranzacționare a voturilor între Iohannis, Udrea și Macovei. În definitiv, scopul suprem, cel de perpetuare a regimului existent, trebuie atins indiferent de mijloace sau de cel aflat în poziția de aduce la bun șfârșit planul, în acest caz, Iohannis.

Ceea ce este cu adevărat trist este că acești politiceni își imaginează că pot manipula în pacea cea bună pe români. În timp ce Băsescu, Udrea și Macovei își negociază funcțiile și avantajele cu prezidențiabilul ACL pentru a ieși public să-și îndemne electoratul să-l voteze pe Iohannis, românii riscă să cadă în capcană și să se trezească cu un nou Băsescu la Cotroceni pentru următorii cinci ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ