E clar pentru toată lumea: Iohannis vrea o dezbatere aranjată

| 06 noi, 2014

Klaus Werner Iohannis a refuzat invitația contracandidatului său, Victor Ponta, de a participa la dezbaterile organizate de principalele televiziuni de știri din România, prin invocarea unui răspuns aberant. Iohannis nu are curajul de a duce o confruntare directă cu Ponta și încearcă prin diferite căi de a obține avantaje în ceea ce privește locul dezbaterii electorale.

Candidatul PNL –PDL a dat o explicație total absurdă pentru a-și justifica lipsa de bărbăție și fuga rușinoasă. Argumentația lui Iohannis face referire la faptul că acesta dorește o confruntare pe un teren neutru în care să aibă acces toată mass – media. Culmea ironiei este că propunerea prezidențiabilului ACL este chiar Universitatea de Vest din Timișoara, un fief liberal.

Oricât de mult lui Iohannis i se pare „un lucru excepțional de bun ca această întâlnire planificată să aibă loc în Timișoara”, acuratețea lașității sale și jocurile pe la spate pe care edilul de la Sibiu le face în încercarea de a câștiga alegerile prezindențiale nu rămân neobservate. Iohannis urmărește să tragă sforile în favoarea sa pentru că vrea o dezbatere în care candidații nu își pun întrebări și nu sunt moderați de către jurnaliști profesioniști.

Citeşte şi: Iohannis fuge de o biată dezbatere tv. Cum se va descurca în fața unor lideri externi?

Cele patru posturi de televiziune cuprinse în invitația lui Victor Ponta pentru contracandidatul său, Klaus Iohannis: sunt B1 TV, România TV, Realitatea Tv și Antena 3. Aceste televiziuni de știri sunt cele care au cea mai mare audiență în domeniul lor și un public extrem de divers. Ceea ce vine să demonteze explicația neverosimilă a lui Iohannis că electoratul român nu are acces la dezbaterea electorală.

De  asemenea, Victor Ponta, ca răspuns la refuzul lui Iohannis de a fi prezent la confuntarea directă,  a subliniat că orice loc din România este adecvat pentru a fi susținută o confruntare prezidențială, însă numai pârghia comunicațională a mass –media poate aduce dezbaterea electorală în casele fiecărui român.

Astfel, Klaus Werner Iohannis ar trebui să onoreze invitația lui Victor Ponta și să nu se mai ascundă ca un laș în spatele echipei lui Traian Băsescu. Desigur, frica lui Iohannis se poate traduce prin faptul că acesta a demonstat în nenumărate rânduri că nu este capabil să susțină un discurs politic fără ca să nu citească după promter. Candidatul ACL  a dovedit stângăcie oratorică de fiecare dată când a fost invitat fie la o emisiune TV, fie atunci când acesta se afla în fața unei mulțimi.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Ponta confundă Universitatea cu căminul cultural, la nivelul domniei sale de doctorat

Să ne aducem aminte episodul de la  Iași, când în cadrul unui miting electoral de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru prezidențiale, organizat de către Alianța Creștin-Liberală (ACL), candidatul PNL – PDL a făcut foarte multe gafe:  „văd în mulțime o mare mulțime”, „Vreau să vă spun ceva”, „Văd aici în piață foarte mulți oameni cu păr alb”,  care au venit să sublinieze faptul că Iohannis este un slab vorbitor de limba română.

Prin urmare, situația confruntării directe între cei doi candidați la prezidențiale a rămas în felul următor: Victor Ponta a declarat că va fi prezent la emisiuni fie că Iohannis are sau nu curajul să apară, dar liderul social – democrat a păstrat în continuare invitația față de Iohannis de a participa la dezbateri, iar Klaus Iohannis caută disperat diferite mijloace și explicații aberante pentru a evita o confruntare cu cel care a câștigat primul tur al alegerilor, Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
Lucian Ruse
Chiar ne luati de prosti ?
Ceea ce incearca sa ne inoculeze stimabilul domn andrei pop este ca in una din cele mai mari universitati din tara se face mai multa politica decat la TV. Serios ?!?! ... chiar ne luati de prosti ?!?!
06 noi, 2014
cantautor
raspunsul Dlui Iohanis
Klaus Iohannis a sustinut joi o conferinta de presa la Cluj-Napoca in care a facut mai multe afirmatii critice la adresa contracandidatului sau din turul al doilea, Victor Ponta.
El l-a acuzat pe acesta de infatuare in privinta organizarii unei dezbateri electorale si i-a propus, printre altele, sa participe la o dezbatere chiar la Facultatea de Drept unde Ponta si-a luat doctoratul.
El l-a acuzat pe premier si de faptul ca nu a fost in stare in cheltuie banii de investitii si de aceea se lauda cu "excedent bugetar". El a mai spus despre Ponta ca este mincinos si ca romanii din strainatate au fost umiliti.

Declaratiile lui Klaus Iohannis:

Despre verificarile Corpului de control la Sibiu: Aceasta verificarea trebuia sa fie taman acuma? (...) Multi au venit la Sibiu incercand sa gaseasca probleme. Ghinion, cum m-am mai exprimat eu. (...) Candidatul la presedintie are imunitate? Nu are domnule Ponta, dar un pic de decenta nu v-ar strica.

Cariera politica a domnului Ponta se incheie pe 16 noiembrie. Ne spune ca este excedent bugetar. pai normal, daca nu ai fost in stare sa cheltui banii pentru investitii ai ramas cu ei in buzunar ca fraierul.

Ati vazut acest mariaj contra naturii intre PSD si PRM? Bine, nu e direct PSD, este prin intermediari. Iese fostul candidat Vadim Tudor sa ne spuna ca de ce l-au arestat pe Nastase si Hrebenciuc, ca trebuie sa dam drumul la toti coruptii. M-a dus la concluzia ca domnul Ponta este un real pericol pentru democratia din Romania

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ