Cum își dă singur Iohannis cu tesla în candidatură

| 06 noi, 2014

Dacă într-adevăr lovitura de imagine pe care Klaus Iohannis se pregătește să o dea săptămâna viitoare este venirea în România a lui b, atunci calculele candidatului ACL sunt atât de greșite, încât ar putea să îi facă mai mult rău decât bine.

Pe măsură ce ne apropiem de al doilea tur de scrutin, fiecare din candidații rămași încearcă să se poziționeze cât mai bine, din dorința de a câștiga acele voturi de care are nevoie. Astfel, în ecuația electorală din țara noastră devine important și modul în care politicienii de marcă din Europa se raportează la ce se întâmplă în România. Deși acest element poate părea secundar, nu este ieșit din comun ca un conducător dintr-un stat UE să aibă o poziție față de ce se întâmplă în alte țări și să își declare sprijinul pentru un anumit candidat.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Tocmai în acest context, se pare că președintele PPE, Joseph Daul, va veni în România marțea viitoare pentru a-și arată susținerea pentru candidatura lui Klaus Iohannis. Dacă informația este reală, atunci acțiunea va avea loc după ce Daul a îndemnat luni ca partidele din România care sunt membre ale PPE, adică PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD, să îl susţină în turul doi al prezidenţialelor pe candidatul ACL și a apreciat că „rezultatul obţinut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic şi competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni”.

Dacă într-adevăr lovitura de imagine pe care Klaus Iohannis se pregătește să o dea săptămâna viitoare este venirea în România a lui Joseph Daul, atunci calculele candidatului ACL sunt atât de greșite încât ar putea să îi facă mai mult rău decât bine. În fond, în perioada referendumului pentru demiterea președintelui din vara lui 2012, Daul a fost unul din cei mai mari adversari ai României de la nivelul conducerii Uniunii Europene.

Aplecând probabil urechea la ceea ce spunea atunci Monica Macovei, care acum i-a oferit condiționat lui Iohannis voturile pe care le-a obținut în primul tur, Daul urla despre pretinsa lovitură de stat de la București. După momentul 2012, Joseph Daul este departe de a fi popular în rândul românilor. În final, venirea sa în țara noastră și participarea sa la o acțiune de campanie a ACL ar reprezenta un avantaj electoral, doar că nu pentru Klaus Iohannis, ci pentru Victor Ponta.

Citeşte şi: Care sunt punctele cheie din programul prezidenţial al preşedintelui Victor Ponta

Pe de altă parte, aducerea lui Daul în România este reprezentativă și în ceea ce privește lipsa de sprijin extern de care liderul ACL suferă. În timp ce pentru Victor Ponta și-au anunțat deja sprijinul vice-cancelarul german Sigmar Gabriel, majoritatea premierilor din regiune, indiferent de familia politică din care fac parte, dar și toată coducerea Partidului Socialiștilor Europeni, Klaus Iohannis nu se poate lăuda cu o performanță similară. În  afară de Daul, despre Klaus Iohannis a mai vorbit de bine doar Elmar Brok, europarlamentarul creștin-democrat care la începutul anului propunea amprentarea românilor.

Faptul că niciunul din liderii de centru-dreapta din Europa nu au spus nimic despre candidatura lui Klaus Iohannis este reprezentativ pentru cât de necunoscut este liderul ACL peste hotare. În schimb, primarul sibian încearcă acum cu disperare să dovedească votanților din România că are legături în politica mare din Europa și că poate susține cauza României la nivel comunitar, doar ca în final să se facă de râs și să dovedească cât de departe este de așteptările românilor față de următorul lor președinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ