Unde a câștigat de fapt Victor Ponta. Perspectiva sumbră propusă de Iohannis

| 06 noi, 2014

Candidatul ACL, Klaus Iohannis e dus. Dar dus de tot. Dacă îl căutați și nu-l găsiți, încercați și-n ”județul” Deva, recent desenat pe hartă de gafeurul șef al ACL. Poate e acolo, sau dacă nu, poate e la Timișoara, să aranjeze o dezbatere moderată probabil de imparțialul Mircea Mihăieș care fost nu doar vicepreședinte al ICR până în 2012, ci și vicecampion al deconturilor (un mizilic de 586.651,35 lei) alături de H.R. Patapievici.

Dar cu toate gafele din ce în ce mai grave și mai dese, care fac atât de interesantă această campanie electorală, Klaus Iohannis a primit o lovitură grea în bordaj, care-l va scufunda la turul doi, prin simpla enumerare făcută de Victor Ponta a opțiunilor care le are pentru poziția de premier.

Să trecem peste faptul că Iohannis, dacă va câștiga, nici nu are opțiune reală în acest sens ci va trebui să coabiteze cu Victor Ponta până la următoarele alegeri sau până la o moțiune de cenzură reușită. Chiar și așa, Klaus Iohannis le oferă românilor ”visul” revenirii ca premier a fostului ministru băsist Cătălin Predoiu, co-semnatar în guvernul Boc al odioaselor tăieri salariale și de pensii... Sau, mai rău, revenirea lui Traian Băsescu însuși, ca premier la Cotroceni.

Indiferent care dintre premierii enumerați de Victor Ponta îi luăm în considerare, aceștia apar ca opțiuni viabile și de o mie de ori mai bune decât readucerea la Palatul Victoria a echipelor de guvernare ale dezastruosului tandem făcut de Emil Boc și Traian Băsescu.

Nici nu ar fi trebuit să stea părea mult cu picioarele în lighean candidatul ACL, să inventeze cine știe ce platforme electorale ieșite din comun. Tot ce ar fi avut de făcut Iohannis ar fi fost necesarele asigurări date electoratului că nu urmărește o revenire a regimului și oamenilor lui Băsescu. În scris, dacă trebuie, așa cum îi solicită mai noi Monica ”Mandela” Macovei, campioana luptei împotriva libertăților cetățenești. Ce șanse ar fi avut Klaus Ghinion Iohannis să-i convingă cu astfel de asigurări pe românii care suflă și-n iaurt când aud de austeritate a la Băsescu? Extrem de reduse, dar în momentul de față, când Iohannis agită deasupra capului doar ghioaga înțelegerilor secrete cu Băsescu și a celor populare, de la Bruxelles, aceste șanse sunt zero.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
viorel
NU votati pe Ponta!
NU votati pe Ponta!
07 noi, 2014
Ferenci Catalina
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis
08 noi, 2014
neamtu
sunteti semi-analfabeta!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ