Schizofrenia politică face ravagii în ACL

| 07 noi, 2014

Regimul Băsescu, prin oamenii săi, a scufundat economia la propriu, aducând România în pragul unui incredibil rigor mortis, în timp ce în paralel a ridicat disprețul față cetățenii acestei țări pe culmi pe care nimeni n-ar fi bănuit vor atinse și explorate cu atâta meticulozitate.

În timp ce țara a fost literalmente sleită, românii erau batjocoriți și luați de proști lipsiți de discernământ, spirit critic și memorie. Nu degeaba ”Respect” era unul din cuvintele cheie și ce putea fi văzut adeseori pe pancartele protestelor ce au precedat căderea guvernului MRU în iarna lui 2012. După doi ani de la respectiva revoltă populară care i-a și măturat ulterior, la vot, ca pe un gunoi politic, oamenii regimului Băsescu ies din nou la atac, presați de termenul care presează, apropierea turului II al alegerilor prezidențiale, ultimul bastion a cărui cădere va trimite definitic băsismul și practicile acestuia la groapa de gunoi a istoriei.

Alarma i-a sunat de această dată ”tehnocratului bun în toate guvernele”, Cătălin Predoiu – un veritabil dinozaur al supraviețuirii politice. Cum ”cometa” favoritului Ponta riscă să-l pulverizeze și pe acesta la impactul ce va urma în 16 noiembrie și cum fostul ministru băsist a cam șomat fără activitate sau declarații politice în ultima vreme, Cătălin Predoiu a considerat că acesta este momentul potrivit pentru lansarea unei noi intoxicări, deopotrivă la adresa lui Victor Ponta dar și la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu.

"Ceea ce observ este că domnul Ponta, un premier care a dus economia României în recesiune, a nominalizat un fost premier care a lăsat ţara cu un deficit bugetar de 6% aproximativ, a făcut praf banii de la BCR din privatizare, şi a încărcat schema administraţiei centrale cu aproximativ 150.000 de salariaţi. Premierul Tăriceanu, astăzi preşedinte de Senat, a protejat corupţii din Parlamentul României tergiversând anchetele justiţiei şi cererile ANI. Deci, constatăm că avem un tandem Ponta – Tăriceanu, un tandem al recesiunii şi al corupţiei", a declamat arțăgosul Predoiu.

Problema acestei declarații este de principiu și cum nu se poate mai complicată la adresa emitentului. Tehnocratul Predoiu a fost ministru al cabinetului Tăriceanu. Acum ce face, prin declarația de mai sus, se autodenunță? Să fim serioși, se pare că din ce în ce mai mulți politicieni români – nu în ultimul rând chiar candidatul ACL- în lipsă de argumente și de soluții alternative găsesc de cuvință să revină la stilul bombastic și golit de conținut, argumente și dovezi al discursurilor politice interbelice. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un premier bun și, să nu uităm, primul care a îndrăznit să-i taie macaroana abuzivului Băsescu, căruia nu-i mai ajungea funcția de președinte și vroia să o cumuleze și pe cea de premier, în stilul său specific: decizia la el, răspunderea la premierul de paie. Cătălin Predoiu s-a dat peste cap și a supraviețuit nu mai puțin de trei schimbări de guvern, de fiecare pretextând că este doar un tehnocrat. La momentul scrierii acestor rânduri, el însuși face dovada că a mințit: Cătălin Predoiu nu este cu nimic mai prejos decât orice alt politician uns cu toate alifiile, ipocrit și cu exact atâtea fețe de câte are nevoie pe moment.

Ce mai urmează după această dovadă de duplicitate morală și politică? Așteptăm cu interes să iasă la atac și alți foști miniștri liberali din guvernul Tăriceanu, care să ne explice ce prost au guvernat ei țara, când PNL era la guvernare. Ca în filmele cu proști, atunci au fost guvernat mizerabil, motiv pentru care intenționează să revină o tură cât de curând, pentru a îndrepta lucrurile.

Adevărul este că singura eroare reală, imputabilă PNL-ului condus de Tăriceanu este prezenta lege electorală șchioapă, din cauza căreia electoratul nu a putut să-i penalizeze cum se cuvine pe Cătălin Predoiu și toți colegii domniei sale, trimițându-i să se odihnească acolo unde se odihnește și clubul select al CDR - PNȚ-CD.

Domnule Iohannis, dacă vă este frică de dezbateri tv, cum vă descurcați în calitate de șef CSAT?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
Ferenci Catalina
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis -
07 noi, 2014
cantautor
votam Iohannis
„Înainte, dl Ponta Nu știm exact ce-a fost, că nu ne e foarte clar din CV . Am citit câteva analize, jurnaliști care au vrut să descopere marile dosare rezolvate de procurorul Ponta. Mare brânză n-a lăsat în urmă, nu s-a găsit nimic notabil și-atunci OK, acolo n-a făcut mare lucru. Ce să așteptăm de la cineva care profesional nu a făcut mare lucru? A! Ceva notabil a facut, o lucrare de doctorat! Și sunt mulți care afirmă că este un plagiat, adică a copiat pur și simplu, o copiuță. Deci, un procuror cu o copiuță care a fost un prim-ministru foarte slab, sunt unii care spun că e cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut România, este candidat”, a declarat Klaus Iohannis la Digi24.
07 noi, 2014
WC Tudor(aliat Ponta)
cornel nistorescu-cotidianul
Victor Ponta n-a tremurat nici o secundă să se alieze cu cel care l-a făcut troacă de porci. A reproduce toate jignirile lui Vadim Tudor la adresa primului ministru ar înseamna să agresăm calculatorul, hârtia și bunele maniere. Și, cu toate acestea, ca și predecesorii săi din PSD, filiforma caricatură a lui Titulescu aproape că l-a apucat de braț pe caraghiosul politicii românești.

Un Vadim scufundat în ridicol și pe cale de a-și trăi ultimele zbateri politice este folosit mai nou pe post de proptea. Cât de prăbușit și de lipsit de scrupule poate fi omul care recurge la un asemenea prieteșug? Sau terfelitul de Victor Ponta are în sânge aceeași grupă sanguină (din punct de vedere politic) cu caricatura României Mari? Același Victor Ponta, speriat de moarte de apropierea vidanjei politice, a dat fuga și la Dan Diaconescu pentru a se înfrăți și cu adunătura acestuia. N-a contat nimic din toate aberațiile personajului. N-au contat nici festele jucate guvernului. N-a contat nici condiția de ciocoi cu care a ștampilat PSD-ul. N-a contat nici faptul că delirurile de la OTV s-au extins în politică și în televiziuni. N-a contat nici proverbiala oca mititică. Important era ca acoperitul nostru ajuns în fruntea Guvernului României să mai câștige un aliat pentru ultima duminică electorală din acest an.

Amândouă alianțele lui Victor Ponta ne arată cine este și ce trăsături morale îl definesc. Și cu cine se aseamănă până la identitate. Numai că asta nu i-a fost de ajuns. A trimis corpul de control al Guvernului la Sibiu. De ce? Ca să-și execute adversarul. Dacă s-ar putea să-l execute înaintea ultimei confruntări, cu atât mai buine, chiar dacă faptul ține mai mult de comportamentul unui șacal.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ