Victor Ponta: Bugetul pentru 2015 va fi trimis în Parlament după ce va fi discutat cu reprezentanţii FMI şi CE

| 07 noi, 2014

Bugetul pentru 2015 va fi trimis în Parlament după ce va fi agreat de reprezentanţii Comisiei Europeană şi ai Fondului Monetar Internaţional, a declarat vineri, la Cacica, în judeţul Suceava, premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, o delegaţie a organismelor financiare internaţionale va efectua o misiune la Bucureşti la sfârşitul lunii noiembrie.

"Conform obligaţiilor pe care România le are prin acordurile cu CE şi FMI, inclusiv rectificările de buget, dar mai ales bugetul pentru noul an se trimit în Parlament după ce sunt agreate în aceste discuţii. La sfârşitul lunii noiembrie este misiunea oficială a FMI, CE şi Banca Mondială. Noi avem pregătite toate datele şi în momentul în care avem toate acordurile stabilite putem să îl trimitem în Parlament', a afirmat Ponta.

Citeşte şi: Ioana Petrescu: Proiectul de buget pe 2015 va fi lucrat cu FMI la începutul lunii decembrie

Premierul a subliniat că în discuţiile cu reprezentanţii FMI şi CE va fi abordată şi tema excedentului bugetar al României. Potrivit acestuia, România a avut, la 31 octombrie 2014, un excedent bugetar de 600 de milioane de lei, în condiţiile în care veniturile bugetare au fost de 176 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost de 175,4 miliarde de lei.

Ponta a afirmat că întârzierea prezentării noului buget este determinată şi 'de un motiv politic', de a fi însuşit de noul Guvern. 'Dacă voi fi ales preşedinte al României, Călin Popescu Tăriceanu va fi prim-ministru şi atunci trebuie ca noul buget, discutat cu FMI, CE şi BM, să fie însuşit de viitorul guvern, care îl va pune în executare', a mai adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ