Iohannis vrea dezbatere moderată de Mircea Mihăieș

| 07 noi, 2014

Să fi dorit oare domnul Iohannis să pună drept moderator al dezbaterii prezidențiale un intelectual cu vederi de extremă dreapta, Mircea Mihăieş?

Zilele acestea, toată România se întreabă dacă vom avea până la urmă o dezbatere între cei doi candidați la prezidențiale, în condițiile în care prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, fuge cât poate de o confruntare organizată de media, propunând în schimb tot soiul de alte variante. La prima vedere, aceste variante ar putea fi considerate viabile, putându-se argumenta că este greu de acuzat o universitate sau un institut de partizanat politic. Și totuși, pentru cine este informat, propunerile domnului Iohannis bat la ochi.

Citeşte şi: Și casele lui Iohannis pot fi un loc simbolic pentru o dezbatere prezidențială

Să luăm spre exemplu cazul Universității de Vest de la Timișoara, despre care Klaus Iohannis aprecia că ar oferi un teren neutru pentru o dezbatere. Să fie însă întradevăr așa? Sigur, instituția în sine nu are vreo patalama politică, dar, dacă stăm să ne gândim că printre cadrele didactice care predau acolo se numără și Mircea Mihăieș, fostul vicepreședinte al ICR, pe vremea lui Horia Roman Patapievici, lucrurile încep să se schimbe.

Este binecunoscut faptul că Mihăieș are un dinte împotriva lui Victor Ponta, cel care și-a permis să se opună decorării sale de către președintele Traian Băsescu, pornind de la faptul că scrierile sale sunt pline de derapaje de inspirație neo-nazistă. Să fi dorit oare domnul Iohannis să pună drept moderator al dezbaterii prezidențiale un intelectual cu vederi de extremă dreapta? Sau, luând cealaltă propunere de dezbatere venită din partea lui Klaus Iohannis, să fi dorit candidatul ACL să îl pună drept moderator pe Adrian Moraru, directorul adjunct al IPP și unul dintre cei mai notorii ”băsiști”?

Foarte probabil, da. Fiindcă lui Klaus Iohannis dacă îi este frică de ceva mai mult decât de Victor Ponta, atunci acel ceva se cheamă imparțialitate. Și aceasta pentru că, într-o lumină obiectivă, lipsa sa notorie de program și lacunele sale uriașe în ceea ce privește temele de politică mare ar sări prea tare în ochi pentru a mai putea fi acoperite de atacurile de tip fumigenă pe care le-ar putea lansa la adresa contracandidatului său.

Și atunci, pentru domnul Iohannis, orice variantă de dezbatere este bună, atâta timp cât se poate asigura că ea nu este condusă obiectiv, așa cum s-ar întâmpla dacă ar accepta invitația premierului și ar participa la dezbateri electorale moderate de jurnaliști. Cu Mircea Mihăieș sau Adrian Moraru la butoane, Iohannis ar fi putut spera ca ”moderatorii” să joace pentru el, iar dezbaterea să ia o turnură defavorabilă lui Victor Ponta. Cu un jurnalist însă, lui Klaus Iohannis îi este frică să nu se trezească în situația de a nu avea habar să răspundă la întrebări care nu i-au fost comunicate dinainte și să se facă de râs în fața unei Românii întregi.

Citeşte şi: PONTA şi IOHANNIS, unul lângă altul la singura dezbatere de la alegerile din 2009

Așa încât, preferă să se ascundă cât poate și să joace la așteptare, sperând că Victor Ponta va ceda în cele din urmă și va renunța la cele patru dezbateri la Realitatea TV, B1TV, Antena 3 și România TV, acceptând în schimb să se arunce în gura leului și să participe la confruntare organizată în cine știe gaură de șarpe sau cuib de legionari. Ceea ce arată cât de puțin respect are domnul Iohannis pentru electoratul căruia îi cere votul, dar îi refuză dreptul de a fi informat corect asupra candidaților aflați în cursă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
ferenci catalina
sa o faca la Voiculescu in celula.........
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis
07 noi, 2014
marika
vot
unde sunt marii fraudatori? Ghici? De ce nu ii executa DNA? GHici? Primul infractor al tarii are imunitate si daca te gandesti astia enumerati de tine sunt mici copii si pe langa ceilalti care au jefuit 10 ani fara sa ii intrebe nimeni nimic (deh...justitie independenta) sunt chiar ..nevinovati!!! Sper sa deschideti ochii ! Votati Ponta!
07 noi, 2014
Dan Slugarescu
va rog pe toti sa votati Ponta
Ponta ca si Ceausescu,nu au intinat nobilele idealuri ale comunismului
nici Iliescu,nici Cozmanca,nici Hrebenciuc...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ