Până și aliații îl acuză pe Iohannis de lașitate

| 07 noi, 2014

”Consultantul” politic Cozmin Gușă a declarat că refuzul candidatului ACL, Klaus Iohannis, de a participa la dezbaterile televizate la care a fost invitat de Victor Ponta ar fi o greșeală uriașă.

Greșeala fatală, se preface că nu înțelege Gușă, are la bază faptul că Iohannis are rareori toate cuvintele la el, iar dezbaterile respective nu se vor desfășura cu prompter.

Gușă a mai a precizat și că ar fi acceptat invitația în locul lui Iohannis, plusând cu încă o dezbatere transmisă de toate televiziunile. Ba mai mult, a insistat consultantul, ar fi direcționat discuția spre baronii PSD, despre modul în care a fost condusă România cât timp el a fost premier, rezervându-și astfel posibilitatea să demonstreze că-i mai competent decât Ponta. Aici, Cozmin Gușă deja s-a hazardat prea mult. Da, de acord, lașitatea lui Iohannis va avea un preț cumplit de mare, dar dezbaterile acelea nu s-ar putea desfășura despre trecut, fără ca Iohannis să se împuște singur în picior. Cerându-i lui Victor Ponta o discuție despre baronii PSD, Iohannis nu ar face decât pagubă propriei alianțe, bazată pe baronii și pușcăriabili PNL și PDL. Discuția s-ar rezuma astfel la un lung pomelnic de nume de arestați și acuzați, care nu ar avantaja la ora actuală câtuși de puțin numeroșii ”dalmațieni” certați cu legea din ACL. Discuția despre cum a guvernat Ponta i-ar ridica acestuia niște mingi atât de bune la fileu, încât Iohannis ar pierde prin autogol. Că nu-l doare gura pe premier să citească de pe o lungă listă strict datele oficiale ale INS, de analizele oficiale ale BNR și confirmate de Pricewaterhouse & Coopers, The Economist, Financial Times. În fața unei astfel de avalanșe strivitoare, Klaus Iohannis va lua poziția ghiocelului sau va adopta senin păgubosul discurs paralel cu realitatea al... Realitatea TV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sunt clar pro euroatlantic. Ce spune candidatul ACL despre relația cu Republica Moldova

Să ne ierte entuziastul ”consultant”, dar consultația este acceptabilă doar pe jumătate. Dacă Iohannis se prezintă și nu vrea să fie făcut fărâme, discuția nu poate fi despre trecut, căci primarul are unul nelămurit, lăsat la Sibiu, nu poate fi despre baroni, căci are ACL destui, nu poate fi despre ”dezastre” de guvernare, căci primul-ministru evoluează și este apreciat în văzul comunității mondiale, iar România este tot pe creștere, o scamatorie care nu i-a ieșit defel dream-team-ului lui Băsescu. Orice dezbatere televizată, la care Iohannis să-și poată rezerva din start o cât de mică șansă nu poate fi decât despre strategii și intenții de viitor.

Dacă Iohannis nu-și va putea înfrânge cât de curând lașitatea care-l blochează în prezent, mai bine renunță de pe acum la turul II.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
Ferenci Catalina
PSD-partid corupt
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis
07 noi, 2014
cantautor
votam Iohannis
„Înainte, dl Ponta Nu știm exact ce-a fost, că nu ne e foarte clar din CV . Am citit câteva analize, jurnaliști care au vrut să descopere marile dosare rezolvate de procurorul Ponta. Mare brânză n-a lăsat în urmă, nu s-a găsit nimic notabil și-atunci OK, acolo n-a făcut mare lucru. Ce să așteptăm de la cineva care profesional nu a făcut mare lucru? A! Ceva notabil a facut, o lucrare de doctorat! Și sunt mulți care afirmă că este un plagiat, adică a copiat pur și simplu, o copiuță. Deci, un procuror cu o copiuță care a fost un prim-ministru foarte slab, sunt unii care spun că e cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut România, este candidat”, a declarat Klaus Iohannis la Digi24.
07 noi, 2014
WC Tudor(aliat Ponta)
cornel nistorescu-cotidianul
"Victor Ponta n-a tremurat nici o secundă să se alieze cu cel care l-a făcut troacă de porci. A reproduce toate jignirile lui Vadim Tudor la adresa primului ministru ar înseamna să agresăm calculatorul, hârtia și bunele maniere. Și, cu toate acestea, ca și predecesorii săi din PSD, filiforma caricatură a lui Titulescu aproape că l-a apucat de braț pe caraghiosul politicii românești.

Un Vadim scufundat în ridicol și pe cale de a-și trăi ultimele zbateri politice este folosit mai nou pe post de proptea. Cât de prăbușit și de lipsit de scrupule poate fi omul care recurge la un asemenea prieteșug? Sau terfelitul de Victor Ponta are în sânge aceeași grupă sanguină (din punct de vedere politic) cu caricatura României Mari? Același Victor Ponta, speriat de moarte de apropierea vidanjei politice, a dat fuga și la Dan Diaconescu pentru a se înfrăți și cu adunătura acestuia. N-a contat nimic din toate aberațiile personajului. N-au contat nici festele jucate guvernului. N-a contat nici condiția de ciocoi cu care a ștampilat PSD-ul. N-a contat nici faptul că delirurile de la OTV s-au extins în politică și în televiziuni. N-a contat nici proverbiala oca mititică. Important era ca acoperitul nostru ajuns în fruntea Guvernului României să mai câștige un aliat pentru ultima duminică electorală din acest an.

Amândouă alianțele lui Victor Ponta ne arată cine este și ce trăsături morale îl definesc. Și cu cine se aseamănă până la identitate. Numai că asta nu i-a fost de ajuns. A trimis corpul de control al Guvernului la Sibiu. De ce? Ca să-și execute adversarul. Dacă s-ar putea să-l execute înaintea ultimei confruntări, cu atât mai buine, chiar dacă faptul ține mai mult de comportamentul unui șacal"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ