Și casele lui Iohannis pot fi un loc simbolic pentru o dezbatere prezidențială

| 07 noi, 2014

Klaus Iohannis refuză cu vehemență o dezbatere prezidențială cu Victor Ponta, invocând diverse motive puerile, din simplul motiv că nu se simte pregătit și este conștient că acceptând o astfel de invitație va pierde mult până și din cele 30% de voturi pe care le-a câștigat în primul tur.

Dacă până acum au mai fost câțiva oameni care s-au lăsat convinși că în spatele tăcerii lui Klaus Iohannis se ascunde un om politic al cărui obiectiv este „fapte, nu vorbărie", după cum sună și unul dintre mesajele sale principale, în aceste zile se confirmă că în spatele muțeniei neamțului se află neștiința și frica. Klaus Iohannis refuză cu vehemență o dezbatere prezidențială cu Victor Ponta, invocând diverse motive puerile, din simplul motiv că nu se simte pregătit și este conștient că acceptând o astfel de invitație va pierde mult până și din cele 30% de voturi pe care le-a câștigat în primul tur.

Citeşte şi: Firea: Stafurile celor doi candidaţi se întâlnesc astăzi pentru a stabili dezbaterile

Candidatul ACL reclamă formula propusă de către premier, pe motiv că dezbaterea trebuie să aibă loc într-un cadru obiectiv, reușind astfel să atingă limita superioară a penibilității. Formula propusă de Victor Ponta acoperă toate ariile de interes pentru o astfel de dezbatere – pornind de la temele propuse, teme de interes pentru români, care țin de fișa postului în cazul președintelui, televiziunile propuse, care acoperă bună parte din electorat și, nu în ultimul rând, programul - patru dezbateri, patru zile consecutiv. Dar, pesemne, lui Iohannis i-ar surâde ideea unor dezbateri în intimitatea caselor sale, locuri simbolice din cel puțin două puncte de vedere. Primul, până la urmă, câți profesori au reușit să aibă atâtea proprietăți? În al doilea rând, având în vedere că Iohannis este cu ochii pe cea de-a opta casă, după cele șase din Sibiu și palatul părinților din Germania, Ioahnnis visează la vila de protocol oferită de RA-APPS președintelui, dezbaterile în casele candidatului ACL ar veni drept o variată de luat în considerare.

Ceea ce face Iohannis acum nu este decât să refuze dreptul românilor de a-și forma o părere în urma unor dezbateri reale și normale între cei doi posibili viitori președinți ai României. Chiar dacă folosește formule savante pentru a se eschiva, lașitatea candidatului ACL este resimțită de români. Vorbim despre un prezidențiabil care nu poate vorbi cu românii fără să citească de pe prompter, despre un primar care și-a anulat programul de audiențe pe același principiu – de frică. Un om controlat de penalii PDL și PNL, care nu face decât să  învețe pe de rost și să reproducă ceea ce îi scriu în discursuri, un politician care nu știe să se apropie de oameni, este normal să resimtă frică și teroare doar la gândul că va fi pus în situația de a se confrunta cu un premier care, în doi ani de când este responsabil de Guvern, a adus România pe pe linia de plutire. În definitiv, ca să dăm doar câteva exemple, Iohannis nu a știut cât este salariul minim pe economie în România sau salariul mediu în Sibiu și a făcut dovada că nu cunoaște Constituția țării pe care vrea să o conducă – a refuzat să răspundă la întrebarea cu privire la câte articole are legea fundamentală și nu a știut să zică la ce se referă articolul 80, fix cel care are în vedere Rolul Președintelui.

Citeşte şi: PONTA şi IOHANNIS, unul lângă altul la singura dezbatere de la alegerile din 2009

Nu trebuie să ne surprindă atitudinea lui Iohannis, un primar care fuge de audiențe și un prezidențiabil care a fugit de dezbateri și în turul I – Elena Udrea l-a invitat la o dezbatere pentru a determina care este cel mai puternic reprezentant al dreptei, invitație pe care a refuzat-o invocând același motiv – dezbaterea trebuie să aibă loc întru cadru obiectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
diana_napoca
De ce sa nu se tina confruntarea intr-una din cele 7(sapte) case ale Plagiatorului???
07 noi, 2014
WC Tudor
lot sombolic=40.000 ha teren Hrebenciuc+Sarbu
Victor Ponta n-a tremurat nici o secundă să se alieze cu cel care l-a făcut troacă de porci. A reproduce toate jignirile lui Vadim Tudor la adresa primului ministru ar înseamna să agresăm calculatorul, hârtia și bunele maniere. Și, cu toate acestea, ca și predecesorii săi din PSD, filiforma caricatură a lui Titulescu aproape că l-a apucat de braț pe caraghiosul politicii românești.

Un Vadim scufundat în ridicol și pe cale de a-și trăi ultimele zbateri politice este folosit mai nou pe post de proptea. Cât de prăbușit și de lipsit de scrupule poate fi omul care recurge la un asemenea prieteșug? Sau terfelitul de Victor Ponta are în sânge aceeași grupă sanguină (din punct de vedere politic) cu caricatura României Mari? Același Victor Ponta, speriat de moarte de apropierea vidanjei politice, a dat fuga și la Dan Diaconescu pentru a se înfrăți și cu adunătura acestuia. N-a contat nimic din toate aberațiile personajului. N-au contat nici festele jucate guvernului. N-a contat nici condiția de ciocoi cu care a ștampilat PSD-ul. N-a contat nici faptul că delirurile de la OTV s-au extins în politică și în televiziuni. N-a contat nici proverbiala oca mititică. Important era ca acoperitul nostru ajuns în fruntea Guvernului României să mai câștige un aliat pentru ultima duminică electorală din acest an.

Amândouă alianțele lui Victor Ponta ne arată cine este și ce trăsături morale îl definesc. Și cu cine se aseamănă până la identitate. Numai că asta nu i-a fost de ajuns. A trimis corpul de control al Guvernului la Sibiu. De ce? Ca să-și execute adversarul. Dacă s-ar putea să-l execute înaintea ultimei confruntări, cu atât mai buine, chiar dacă faptul ține mai mult de comportamentul unui șacal"
07 noi, 2014
WC Tudor
votam Patria ,nu Mafia
a se citi lot "simbolic"..
evident daca votantii PSD stiu sa citeasca
ai lui Iohannis se prind repede

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ