Alegeri prezidenţiale 2014. CCR a validat turul I al alegerilor. Campania electorală a început oficial

| 07 noi, 2014

CCR a validat vineri primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi a stabilit că în turul doi se vor confrunta Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) şi Klaus Iohannis (ACL).

"Curtea confirmă rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României desfăşurate în primul tur de scrutin la 2 noiembrie. Aducem la cunoştinţa publică faptul că se va organiza al doilea tur de scrutin pentru că niciun candidat nu a obţinut numărul de voturi necesare pentru a fi declarat preşedinte din primul tur de scrutin. Se organizează al doilea tur de scrutin, duminică, 16 noiembrie, la care vor participa Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în această ordine. Decizia este definitivă şi se publică în Monitorul Oficial', a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean, care a completat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Potrivit CCR, turul II se va organiza pe 16 noiembrie.


Referitor la începerea campaniei electorale, şeful CCR a precizat că aceasta începe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial. El a menţionat că a vorbit încă de joi cu reprezentanţii MO şi că decizia se va publica imediat.

Citeşte şi: CCR a primit rezultatele finale ale alegerilor şi vineri va decide validarea acestora

Zegrean a adăugat că în cazul în care vor exista contestaţii cu privire la desfăşurarea campaniei electorale acestea vor fi soluţionate de CCR.


'Mergem în continuare cu soluţionarea lor dacă va fi cazul, dacă vor exista cele referitoare la desfăşurarea campaniei', a susţinut el.

Întrebat din ce moment are imunitate noul preşedinte ales, Zegrean a subliniat că de la momentul depunerii jurământului. 'Din acel moment este preşedinte', a explicat şeful CCR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ