Comisarul Macovei, lipsa de idei și plângerile penale

| 06 noi, 2014

Deși rezultatul obținut de Monica Macovei în primul tur de scrutin este foarte slab comparativ cu pretențiile acesteia, sau poate tocmai de aceea, fostul ministru băsist al Justiției refuză să facă un pas în spate, atât de necesar în acest moment premergător turul II.

Monica Macovei se laudă ca-n povestea cu găina și mărgica că a depus plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Corlățean și Stanoevici pentru împiedicarea votului românilor din diaspora. În paralel îi pune condiții lui Klaus Iohannis de la înălțimea celor 5% solicitând ”docoment” semnat că respectă principiile statului de drept. Ce nevoie mai au românii de Constituție, de instituții puse să vegheze, când o au pe Macovei, pretinsă Mandela, care garantează dânsa pentru viitorul președinte.

Este mai mult decât evident că regina anticorupției de operetă n-a orbit peste noapte și n-a fost lovită de amnezie. Macovei știe prea bine ce probleme are cu legea și ce dosare îl mai așteaptă pe Iohannis pe rol. Dar la fel de bine știe că propriul rezultat subțire din turul I se va topi la fel de repede și va dispărea în același timp cu zăpada, la primăvară. De aici agitația aceasta suspectă, nerăbdarea să-și croșeteze partid și să fie luată-n calcul la negocierea procentelor de susținere.

Citește și: Macovei: Îl voi vota pe Iohannis, marele pericol pentru România în acest moment este Ponta

De aici și manipularea de ”gică-contra” a unor plângeri penale fără obiect, niște bețe-n roatele lui Victor Ponta, a cărui reușită o îngrozește. Că doar nu vrea să credem că tocmai un fost ministru al Justiției nu intuiește cum va răspunde Justiția la astfel de sesizări, când organizarea procesului electoral revine BEC și nu Guvernului.

Procesomania Monicăi Macovei este cu atât mai suspectă cu cât vine în paralel cu aceleași manevre de intoxicare a Bruxelles-ului la care am mai fost martori și în 2012-2013. Aceleași personaje, același gen de povești, aceleași legături subterane și deloc ușor de explicat. Radicalismul aberant al Monicăi Macovei este cu atât mai periculos cu cât se încearcă pasarea acestuia către Iohannis, căruia îi revine rolul să încerce să îl bage pe gât românilor, pe post de lubrifiant al unei austerități viitoare altfel greu de înghițit. Asta pare să fie ”rețeta succesului ” ACL, dacă tot vor readuce tăierile și curba de sacrificiu, măcar să le dea românilor ”circ” cu mascați și oameni aduși cu cătușe...

Citește și: Românii, tranzacționați de Iohannis, Băsescu, Udrea și Macovei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
AdiCristea
Superb!
M-ai pierdut la „De aici și manipularea de ”gică-contra” a unor plângeri penale fără obiect”, dă-i dracu' de proști cu cozile lor din diaspora. „Manevre de intoxicare a Bruxellului” - asta a fost bună, deci dacă se întâmplă ceva neconstituțional, mai bine băgăm sub preș că ne facem naibii de râs prin Vest. Mentalitate comunistă. Ca PSD :).
07 noi, 2014
mihai
Monica Macovei are idei putine, mai precis - justitia ! In lipsa unei justitii corecte, profesioniste, toate celelalte "idei" pe care sugerati ca Macovei "nu le are" sunt erori, fraf in ochi, medii propice pt. coruptie, hotie, exact "societatea" pe care si-o doreste PSD-ul !
07 noi, 2014
Ferenci Catalina
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis
07 noi, 2014
cantautor
votam Iohannis
„Înainte, dl Ponta Nu știm exact ce-a fost, că nu ne e foarte clar din CV . Am citit câteva analize, jurnaliști care au vrut să descopere marile dosare rezolvate de procurorul Ponta. Mare brânză n-a lăsat în urmă, nu s-a găsit nimic notabil și-atunci OK, acolo n-a făcut mare lucru. Ce să așteptăm de la cineva care profesional nu a făcut mare lucru? A! Ceva notabil a facut, o lucrare de doctorat! Și sunt mulți care afirmă că este un plagiat, adică a copiat pur și simplu, o copiuță. Deci, un procuror cu o copiuță care a fost un prim-ministru foarte slab, sunt unii care spun că e cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut România, este candidat”, a declarat Klaus Iohannis la Digi24.
06 noi, 2014
Dan
Locuri de munca!
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ