Șeful de campanie a lui Klaus Iohannis, desecurizat în dosarul EADS

| 06 noi, 2014

Vasile Blaga, șeful de campanie al candidatului PNL –PDL, Klaus Iohannis, a fost desecurizat în dosarul EADS. Liderul PDL este acuzat că a luat mită 80.000 de euro în cel mai mai mare dosar de corupție din România și că banii ar fi fost folosiți pentru finanțarea campaniei electorale din 2004 al lui Traian Băsescu, confrom informațiilor prezentate la România TV.

 

Numele lui Vasile Blaga a fost pronunțat în fața procurorilor DNA de către un martor la dosarul EADS. Potrivit acestuia, Claudiu Florică l-a denunțat pe Vasile Blaga, care era ministru de Interne în perioada în care s-a semnat contractul pentru securizarea frontierelor, că a luat șpagă 80.000 de euro în dosarul EADS.

Mai mult, în primăvara anului 2005, Claudiu Florică ar fi spus apropiaților că a fost tras pe sfoară de către ministrul Vasile Blaga, care îi promisese sprijinul înainte de alegerile prezidențiale din 2004, în schimbul sponsorizării campaniei electorale pentru Președintele încă în funcție, Traian Băsescu.

Jocurile pe la spate au fost făcute de Vasile Blaga prin scoaterea lui Claudiu Florică din circuitele neoficiale de dare și luare de mită. Șeful de campanie al lui Klaus Iohannis s-ar fi înțeles asupra mitei în mod direct cu SIVECO România și EADS prin Alexandru Georgescu fără să îl mai includă pe Claudiu Florică în aceste negocieri făcute cu mânuși.

În urma discuțiilor purtate de Vasile Blaga, valoarea a fost redusă la 524 de milioane de euro, însă mecanismul ce permitea existența unei valori a contractului mult mai mare a fost păstrat. Astfel, din profitul super mare al EADS urma să fie plătite mitele către persoanele implicate din Ministerul Apărării Interne, inclusiv Vasile Blaga.

Citeşte şi: Bomba din dosarul EADS Microsoft a explodat! Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit şpagă 80.000 euro

În plus, contractul pentru securizarea frontierelor României a fost atribuit EADS fără ca acesta să fie scos la licitație, ci dat printr-o hotărâre de Guvern, în luna august 2004, sub mandatul de ministru de Interne al lui Vasile Blaga, la o valoare de aproape un miliard de euro.

Totodată, pe lângă șeful de campanie al candidatului ACL, Klaus Werner Iohannis, mai sunt alți trei dintre liderii PDL care se află în vizorul procurorilor DNA. Constantin Ostaficiuc, președinte de filială, și deputații Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu, care s-au ales cu sechestru parțial pe avere în dosarul „Aeroportul”, instrumentat de Serviciul Timișoara al DNA.

Prin urmare, liderul PDL, Vasile Blaga, și alți pedeliști de vârf ai partidului puși sub sechestru de procurorii DNA sunt sforarii marilor contracte care au furat România. Și tot aceștia sunt cei care, în trecut, l-au făcut pe Traian Băsescu Președinte și astăzi stau în spatele candidatului ACL, Klaus Iohannis, pe care-l susțin puternic cu bani murdari obținuți prin jefuirea țării.

Astfel, dacă acești penali aflați pe lista neagră a procurorilor Direcției Naționale –Anticorupție (DNA) au câștig de cauza în fața Justiției, exact ca în timpul în care instituțiile judecătorești sub regimul Băsescu erau pârghii favorabile mizeriilor PDL-iste, România va aluneca iminet spre dezastru, pentru că atunci când PDL-Băsescu câștigă, România pierde!

Citeşte şi: Apucă Iohannis turul II până să le ia pedeliștii gâtul liberalilor?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
Cryogen
eroare
"În plus, contractul pentru securizarea frontierelor României a fost atribuit EADS fără ca acesta să fie scos la licitație, ci dat printr-o hotărâre de Guvern, în luna august 2004, sub mandatul de ministru de Interne al lui Vasile Blaga, la o valoare de aproape un miliard de euro." - in august 2004 Blaga nu era ministru de interne, era inca la putere guvernul Adrian Nastase.
07 noi, 2014
Ferenci Catalina
senator PSD ,Hrebenciuc si-a bagat baiatul la mititica..
Cosma,PSD,CJ Prahova,isi trage baiatul dupa el...
Pendiuc,primar PSD isi baga fata la arest...
Fratii Mazare(PSD) nu se simt prea bine..
Socrul lui Ponta (PSD)este cercetat penal,poate isi trage si ginerele
astia pentru bani,nu au mama,nu au tata,nu au copii,nu au bun simt
sunt PSD-isti:Mandri ca sunt romani..
Noi nu suntem mandri cu ei...
votati Iohannis

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ