Mazăre: Am să le explic aromânilor cum stau lucrurile cu Iohannis

| 06 noi, 2014

Edilul Constanței și președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, a declarat joi că le va explica reprezentanților comunității aromâne, ce se va întâmpla, în viziunea lui, dacă va ieși președinte Klaus Iohannis.

"Structural (n.r. - reprezentanții comunității macedonene) sunt de dreapta. Întotdeauna au fost de dreapta, au fost și legionari. 90 la sută dintre ei au fost legionari, bunicii lor. Votează cu cine cred că au văzut că le merită interesele și afacerile și asta vreau să le explic - cu Ponta, cu Tăriceanu și cu mine o să le meargă în continuare, cu Iohannis nu", a afirmat Mazăre la sediul central al PSD.

Mazăre a susținut că aromânii câștigă din serviciile în turism din Constanța și că până acum l-au votat pe el, dar la primul tur al alegerilor l-au ales pe Klaus Iohannis.

"Serviciile le oferă turiștilor. Și mă votează pe mine, care știu ce am făcut pentru turism. De data asta au votat cu Iohannis, nu știu de ce. Trebuie să mă întâlnesc ca să le mai explic cum stau lucrurile, de unde câștigă, care este sursa lor de prosperitate în ultimii ani. (...) Pentru că opțiunea lui Victor Ponta pentru prim-ministru este Tăriceanu, care duce o politică liberală, adică exact ceea ce facem noi. În niciun caz Iohannis nu va dezvolta turismul pe litoral", a argumentat Mazăre.

Edilul Constanței propune o zonă fiscală specială pentru cazinouri pe litoral, astfel încât turiștii să vină și în extrasezon, potrivit Agerpres.

"Turismul din Mamaia la ora actuală merge bine în perioada de vară. Este o idee pe care am discutat-o cu premierul și pe care încă nu a apucat să o pună în practică, pentru că a cerut avizul Comisiei Europene: să facem un statut special pentru o zona fiscală de cazinouri pe fâșia de litoral, în așa fel încât să avem turiști și în extrasezon. Inclusiv la Veneția există așa ceva. Și ăsta este un proiect pe care Ponta îl susține și îl susține și Tăriceanu și e bine să-l știe fiecare 'comersant' din Constanța - că nu o să câștige numai trei luni de pe urma turiștilor, ci zece luni", a adăugat Radu Mazăre.

Potrivit acestuia, în toată România s-a votat dreapta în zone urbane și "în zone mai pricopsite", dintr-o înțelegere greșită a ceea ce înseamnă stânga.

"Constanța este cel mai bun exemplu - eu am și o politică socială, și una de investiții. Multora le este frică să vină un partid de stânga, să aibă și președinte și prim-ministru și să încurajeze nemunca - să ia de la cei care muncesc și să dea celor care au nevoie sau nu au nevoie. Or, eu niciodată nu am încurajat, sigur că îi ajuți pe bătrâni și pe cei care sunt bolnavi, pe cei care sunt la ananghie, dar nu sunt pentru a-i ajuta pe cei care sunt cu pieptul mare și stau să aștepte la pomeni", a mai spus primarul Constanței, Radu Mazăre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ