Dragnea despre propunerea lui Mazăre privind zona fiscală pentru cazinouri: Deocamdată e o simplă idee

| 06 noi, 2014

Propunerea primarului Constanţei, Radu Mazăre, privind crearea unei zone fiscale speciale pentru cazinouri pe litoral nu este o ideea rea, dar aceasta 'nu este îmbrăcată cu nimic', consideră preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

'Nu ştiu, să vedem dacă e structurată în vreun fel, dacă există vreo idee structurată în vreun proiect de lege ce presupune aşa ceva, dacă este o propunere care ar putea aduce venituri în plus la bugetul de stat, la veniturile locale, dacă ar putea crea locuri de muncă. Dacă nu aduce beneficii, nu o susţinem. Deocamdată, este o simplă idee. Dacă vor reuşi cei care se pricep să o structureze şi să spună exact care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite, care sunt beneficiile, sigur că orice propunere de genul ăsta care poate aduce venituri mai mari trebuie susţinută', a declarat Dragnea joi, la sediul central al PSD.

El a adăugat că există zone în lume care au asemenea statut, unde sunt foarte mulţi bani. 'E o idee pe care nu putem să o respingem din start. Eu zic că e bine să ne gândim la ea, dar este o idee care nu e îmbrăcată cu nimic deocamdată. Dacă în perioada următoare o să prindă ceva substanţă, sigur, ne uităm cu atenţie. (...) Ştiu, e important, am discutat cu Radu Mazăre astăzi, păcat că nu are nimic pus pe ea. Şi o să încerce şi alţii să-l ajute, să vedem cum se poate structura. Ideea în sine nu rea. Nu vă supăraţi, nu putem să cerem acceptul Comisiei Europene pe o idee. Când va fi structurată ideea, care se va transforma într-un proiect de lege, sigur că se poate discuta şi cu Comisia Europeană, dar este o idee. Bună, rea, nu o respingem din start', a spus Liviu Dragnea.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat joi că se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii aromâne pentru a le explica acestora că dacă iese preşedinte Klaus Iohannis, 'n-or să le meargă afacerile în Constanţa', adăugând că aromânii l-au votat pe candidatul ACL în primul tur. Edilul Constanţei propune o zonă fiscală specială pentru cazinouri pe litoral, astfel încât turiştii să vină şi în extrasezon.

'Turismul din Mamaia la ora actuală merge bine în perioada de vară. Este o idee pe care am discutat-o cu premierul şi pe care încă nu a apucat să o pună în practică, pentru că a cerut avizul Comisiei Europene: să facem un statut special pentru o zonă fiscală de cazinouri pe fâşia de litoral, în aşa fel încât să avem turişti şi în extrasezon. Inclusiv la Veneţia există aşa ceva. Şi ăsta este un proiect pe care Ponta îl susţine şi îl susţine şi Tăriceanu şi e bine să-l ştie fiecare 'comersant' din Constanţa - că nu o să câştige numai trei luni de pe urma turiştilor, ci zece luni', a susţinut Radu Mazăre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ