Liviu Dragnea: Nu e bine ca preşedintele şi premierul să fie din PSD

| 05 noi, 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că în PSD nu sunt nemulţumiri legate de faptul că posibilii premieri nominalizaţi de Victor Ponta nu sunt din formaţiune.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatele alegerilor din 2 noiembrie şi strategia de campanie a PSD se află în centrul discuţiilor care au început miercuri cu filialele partidului, în prezenţa preşedintelui executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Discutăm cu prima grupă de organizaţii, sunt organizaţiile care sunt pe primele 10 locuri. De la ora 15,00, vor fi celelalte, de la 10 la 20. Cu primele organizaţii discuţiile vor decurge foarte bine. (...) Vom avea o discuţie aplicată, pentru că avem rezultate la nivelul fiecărei secţii de vot, care sunt cele mai bune acţiuni pe care să le întreprindem, pentru a duce în turul doi mare parte din voturi care nu au fost pentru Victor Ponta şi nici pentru Klaus Iohannis", a declarat Liviu Dragnea înaintea şedinţei cu primele 10 filiale teritoriale ale PSD.

Desemnarea unui nou premier de coaliţia de guvernare va fi o altă temă a discuţiei de la sediul central al PSD.

'O să le explic foarte pe scurt care a fost raţiunea demersului făcut de Victor Ponta. (...) Victor Ponta ieri, într-o discuţie foarte scurtă, i-a informat în mod corect pe membrii coaliţiei care este viziunea lui pentru funcţia de prim-ministru, urmând ca până la alegeri şi după coaliţie să se gândească care variantă ar fi cea mai bună din cei trei. Prima opţiune a lui Victor Ponta este Călin Popescu Tăriceanu, a fost un prim-ministru foarte bun, este un om echilibrat, cu o experienţă bogată şi, în sensul refacerii USL, ar fi o variantă foarte bună. În sensul în care ajungem la concluzia că este nevoie de o disciplină financiară foarte strictă, Florin Georgescu poate fi o variantă foarte bună iar dacă într-o analiză serioasă a contextului de siguranţă naţională este nevoie de o astfel de persoană, George Maior poate fi o variantă de prim-ministru foarte bună. Dl. Tăriceanu a avut ieri o atitudine extrem de corectă, chiar foarte civilizată, a spus de la început, înainte să prezinte Victor Ponta propunerile, că el îl sprijină pe Victor Ponta necondiţionat. Obiectivul lui şi al tuturor din coaliţie este să câştigăm alegerile prezidenţiale. Nu s-au discutat posturi în ministere, nu s-au discutat formule guvernamentale', a detaliat Dragnea.

El a reafirmat că nu este corect să fie un premier tot de la PSD, în cazul în care Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale, pentru că obiectivul major pentru următorii ani este unitatea ţării. 'Cel puţin în această perioadă nu cred că ar fi bine şi preşedintele şi primul-ministru să provină din acelaşi partid', a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă au fost nemulţumiri în PSD legat de faptul că premierii nominalizaţi de Victor Ponta nu sunt din formaţiune, Dragnea a negat, precizând că au avut loc discuţii şi că se doreşte ca formula viitorului Guvern să unească şi mai mult.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că l-a propus pentru a-i urma în funcţia de la Palatul Victoria pe Călin Popescu Tăriceanu, considerându-l cea mai bună soluţie. Ponta a mai precizat, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

Premierul  a precizat că nu ar fi făcut anunţurile dacă nu ar fi discutat şi nu ar fi avut acceptul celor trei.

Ponta, patru propuneri de dezbatere. Iohannis, un refuz de dezbatere mascat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ