Apucă Iohannis turul II până să le ia pedeliștii gâtul liberalilor?

| 06 noi, 2014

Dreapta s-a coagulat cum s-a coagulat și pentru că, la momentul oportun, Blaga l-a șutuit din voleu pe MRU și pentru că Elena Udrea și Monica Macovei s-au păruit cu public. În prezent, urmează repriza de final, gongul va suna curând și Vasile ”Buldogul” Blaga îl va înfrunta pe Klaus ”Ghinion” Iohannis într-un meci  în care loviturile sub centură sunt nu numai permise dar și recomandate.

”Mariajul” politic dintre PNL și PDL, dincolo de trădările și intrigile la vârful ambelor partide, rămâne perceput și în prezent doar ca o mezalianță jenantă și generatoare de tensiuni. PNL a fost luat în stare de degringoladă, cu structura din teritoriu sfâșiată, pierzând masiv membri și susținere, dar plin până la refuz de datorii. Dacă ne amintim bine, PNL aflat în prezent în ACL încă mai are de achitat oareșice cheltuieli contractate ca parte a ... USL.

PDL a fost mirele chivernisit, cu o bază materială care s-a tot umflat în anii regimului Băsescu, dar cu umilința votului de blam din 2012 la activ și cu renumele îndoielnic, cauzat de tăierile și sacrificiile severe impuse populației în tot timpul crizei ce a debutat în 2009 și a fost din ce în ce mai prost gestionată, de la an la an.

Citește și: Breaking News-ul zilei de ieri – Iohannis a recunoscut pactul secret cu Băsescu

În aceste condiții, era de așteptat ca ”relația” - lăsată până în prezent fără o definiție exactă – să nu meargă prea bine. În campanie, Klaus Iohannis a dovedit că a preluat moștenire de la Antonescu nu numai un partid în pioneze, ci și predispoziția de a lăsa greu – organizatoric sau financiar- pe seama celorlalți. ”Mirele” avut s-a trezit în poziția ingrată în care, înaintea lui, a mai fost și ”ibovnicul” social-democrat din USL: liberalii lui Iohannis se lăsau cu toată greutatea și indolența pe umerii partenerului, curioși fiind doar dacă ”muieți-s posmagii” și lăsând nota de plată în seama oamenilor lui Blaga.

Această tendință păguboasă a fost și cauza parțială a cvasieșecului de care s-au cam acoperit toate acțiunile electorale ale ACL. Regula capitalismului, adeseori citată, spune că se poate bine, repede și ieftin, cu mențiunea că poți alege mereu doar două din trei. Liberalii lui Iohannis, spre disperarea noilor aliați din PDL, au tranșat nodul gordian, reușind să aleagă trei, dar în oglindă: rău, încet și scump...

Citește și: Românii, tratați ca o turmă de Iohannis

Așa cum era de așteptat, tensiunile de acest gen dintre PNL și PDL s-au adâncit după primul tur de scrutin al prezidențialelor. Comparativ, situația e mult mai complicată decât după eșecul celor două formațiuni la europarlamentare, când amândoi lideri au găsit o portiță și niște subterfugii să scape cu răspunderea neasumată. De data aceasta, Blaga și Iohannis au ajuns doi pe un balansoar și se incomodează reciproc: nu pot fi amândoi sus, în același timp. Ceea ce l-a și convins pe liderul PDL, mai înfipt și mai determinat, să preia inițiativa și să ceară el primul socoteală pentru rezultatul slab, în spiritul proverbului care zice că cea mai bună apărare este atacul.

Pe surse se detaliază tapajul făcut de Blaga, care i-ar fi făcut pe unii lideri liberali cum i-a venit la gură, pe tema slabelor rezultate dar și a lipsei de mobilizare. Cu prudența deprinsă în anturajul colericului Traian Băsescu, Blaga l-a menajat deocamdată pe ”generalul” Iohannis, instrucția fiind la adresa ”locotenenților„ liberali  Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov, și Teodor Atanasiu, liderul PNL București. Este clar că avem de-a face cu o situație clasică de ”bătut șaua să priceapă iapa”, dar cum nu mai e mult până departe, ne așteptăm ca Blaga să-și recalibreze rapid discursul și să-și corecteze tirul, imediat după anunțarea înfrângerii lui Iohannis în turul doi.

Citește și: Iohannis anunţă că românii vor trăi mai rău, dacă ajunge preşedinte

Morala acestor ciocniri este una singură și trimite, poate surprinzător  pentru unii, tot spre Traian Băsescu. Despre președintele aflat pe vremea aceea încă în culmea gloriei s-a spus mai cu fereală, mai pe față că nu este doar un personaj conflictual ci blestemat pur și simplu.

Citește și: De ce va pierde Iohannis turul II cu brio

Traian Băsescu, s-a afirmat, este mult prea distructiv și incapabil ca atare de orice construcție. Tot ce atinge președintele actual se năruie... La baza seismelor actuale, ce transformă în moloz orice proiect de reconstruire a băsismului, vedem cum se se ciocnesc oamenii, odinioară de încredere ai președintelui Băsescu. Dreapta s-a coagulat cum s-a coagulat și pentru că, la momentul oportun, Blaga l-a șutuit din voleu pe MRU și pentru că Elena Udrea și Monica Macovei s-au păruit cu public. În prezent, urmează repriza de final, gongul va suna curând și Vasile ”Buldogul” Blaga îl va înfrunta pe Klaus ”Ghinion” Iohannis într-un meci  în care loviturile sub centură sunt nu numai permise dar și recomandate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
tony
termitele
din defunctul pnl a ramas doar carcasa,restul a fost deja devorat din interior de mafia pdl-ista!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ