Iohannis fuge de o biată dezbatere tv. Cum se va descurca în fața unor lideri externi?

| 06 noi, 2014

Dacă cedează lașității și fuge de o banală dezbatere televizată, cum va putea Klaus Iohannis să facă față unor momente dificile, de presiune reală, mai ales în contextul internațional dificil, cu un conflict la granița de est?

Eschivele succesive ale lui Klaus Iohannis, care nu acceptă sub nicio formă confruntări sau dezbateri televizate, au fost interpretate în numeroase feluri. Unii au spus că este firesc: Iohannis are charisma unui pantof desperecheat, uitat pe un raft. De ce s-ar înghesui în aceste condiții Iohannis să se întâlnească cu Ponta? Pentru că nu este deloc la ceea ce am putea numi o distanță comodă de adversarul său, ripostează alții. Iohannis, dacă chiar și-a propus să câștige, nu doar să participe, are nevoie ca de aer de voturile pe care numai o dezbatere publică de mare interes i le-ar mai putea aduce, acum că a refuzat orice negocieri politice cu ceilalți participanți la cursa prezidențială.

Citeşte şi: Breaking News-ul zilei de ieri – Iohannis a recunoscut pactul secret cu Băsescu

Pe de altă parte, ca politician, nu poți ignora decât sub rezerva inculturii că astfel de confruntări au partea lor de show. Nu este un secret, este o realitate acceptată și în America, peste ocean. Electoratul nu vrea doar date seci, că nu asistă la o ședință de guvern sau la vreo videoconferință cu prefecții. Oamenii își doresc un lider complet, cu toate ideile acasă, dar și cu prezență de spirit, un bun comunicator, un om care nu se teme să-și apere partea lui de adevăr. Or, Iohannis iese pe minus la toate acestea. Discursul său este pe măsura charismei mai sus amintite, detaliu bine cunoscut de televiziunile care – indiferent de orientare - trăiesc din audiență, care presupune un minim interes din partea publicului. În afară de Mihai Gâdea, care s-a oferit să nu scoată un cuvânt sau să intervină în orice fel în emisiunea la care îl invita pe candidatul ACL, niciun om de televiziune cu capul pe umeri nu este interesat de ce-și dorește Iohannis, pe post de dezbatere: aula unei universități, filmată de toți la grămadă și ca să ce? Să-și citească domnul primar, împiedicat și cu lentoare maximă, discursul scris de alții. Asta nu e dezbatere pentru Victor Ponta, iar pentru televiziuni e moartea audienței.

Citeşte şi: De ce va pierde Iohannis turul II cu brio

Iohannis își imaginează că poate scăpa, cu lașitate, de o astfel de examinarea publică comparativă. Dar orice student îi poate spune că greșește: la acest examen primești o notă orice ar fi, chiar și pentru neprezentare. Un astfel de om vrea să fie președintele României, vor zice oamenii. Dacă cedează lașității și fuge de o banală dezbatere televizată, cum va putea să facă față unor momente dificile, de presiune reală, mai ales în contextul internațional dificil, cu un conflict la granița de est? Ce va face ”președintele Iohannis” când va fi nevoie de decizii, de inițiativă, de fermitate și curaj? Îi va delega pe foștii miniștri ai regimului Băsescu să improvizeze ceva? Se va duce în secret la Băsescu, să-i spună ce să facă? Se spune că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Leapșa care o joacă Iohannis cu mass media se rezumă la un adevăr trist: candidatului ACL nu-i lipsesc doar platforma, gândirea coerentă, viziunea de ansamblu și experiența politică. Din păcate, la picarea acestui ultim examen Klaus Iohannis dovedește că nu are deloc prezență de spirit. Deci, cum ar fi spus marele Toma Caragiu: avantaj Ponta.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
madame Florea
IohAnnus vrea moderare făcute toate trompetele băsiste de la Univ deVestTimisoara. Daca ii iei pe toti ”profesorii” de acolo, la ce cloaca de linge blide basiste s-au adunat, te iei cu mainile de cap si desfiintezi stabilimentul. Numai javre iceriste, basiste si elitocratie construita pe bani publici. Niste hoti!
06 noi, 2014
cantautor
am citit ca exceptionalul lider PSD de Constanta,Constantinescu ,s-a reintors in tara..
n-a fugit de DNA,ii plac micii din Romania,e tare mandru de ei...
de romani nu e mandru...
cand s-a imbatat si a adormit in intersectia din Constanta nu treceau pe acolo mici,altfel ar fi eliberat zona,....treceau doar romani
06 noi, 2014
LARISA
LEGEA 1/2011
Legea educatiei nationale nr.1/2011 spune clar la art. 7 ca in nici o unitate de invatamant nu este voie sa se desfasoare activitati politice.Pe ce lume ne aflam?
06 noi, 2014
Constantin Pricopie
RUSINE
Esti varza. Omul stie sa vorbeasca, cunoaste problemele. Voi vreti circ la Antena 3 probabil cu oana stancu, ciuvica, ursu, gadea calare pe el si ponta razand. O astfel de discutie se poate face, dar intr-un cadru sobru, cu intrebari specifice si fara can-can. Omul acesta va aduce un capital de imagine nebanuit tarii, asa cum l-ar fi adus in 2009 daca Basescu il accepta ca Prim Ministru. Culmea voi astia care vreti circ spuneti ca este omul lui Basescu fara sa priviti in urma, puneti botul la toata vrajeala arunca de masinaria baronilor pe piata. Ziaristi de mucava, fara viziune, fara documentare, praf.
06 noi, 2014
Palada Mieunel Cretinel
Noul aliat al lui Ponta, Vadim Tudor, i-a dedicat în trecut o "poezie" actualului premier, cu titlul "Mr pârț şi curva popii", în care în care îl terfelea în stilul caracteristic pe aspirantul la fotoliul de la Cotroceni al PSD care acum s-a aliat cu el.

"Tata-socru, ce idee/A pontat la fundul lui/Nu-i bărbat, dar nici femeie/Face pofta orisicui", spunea Vadim în "poezia" lui.`

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ