Ponta: Următorul premier, care sper să fie Tăriceanu, va prelua o guvernare cu excedent bugetar

| 05 noi, 2014

Premierul Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, a declarat, miercuri, la postul tv Digi 24, că spre deosebire de el, care a preluat guvernarea în 2012 cu un deficit pe 2011 de 4,8 % din PIB, cel care-i va urma în funcţie şi care speră să fie Călin Popescu Tăriceanu va prelua un Guvern care a înregistrat, deja, pe primele 10 luni ale lui 2014 un excedent bugetar.

'Bineînţeles că este o intensificare, dar mai este ceva. Regret altceva, ca să spun aşa. Că spre deosebire de situaţia mea, eu am preluat în mai guvernarea României (2012 - n.r.) cu un buget deja făcut, cu un deficit pe 2011 de 4,8% din PIB, deci vreo şase miliarde de euro cheltuieli mai mari decât venituri şi-l voi lăsa, sper, domnului Tăriceanu pentru prima dată în istoria României, zero. Noi după 10 luni avem excedent bugetar de 400 de milioane de lei. Am încasat mai mult decât am cheltuit. Sigur că sunt invidios pe cel care vine după mine pentru că ştiu ce am preluat eu, dar toate lucrurile pe care le-am făcut sunt rezultatul unor sacrificii din ultimii ani. Când am tot strâns cureaua, când DNA-ul foarte bine a făcut că ne-a ajutat, anul acesta ne-a ajutat enorm în combaterea evaziunii fiscale', a declarat Victor Ponta.

El a răspuns astfel, întrebat dacă nu cumva primul-ministru şi Guvernul şi-au intensificat operaţiunile de generozitate socială în campania electorală şi acestea măsuri le-ar putea regreta ca preşedinte pentru că va fi nevoit să mărească anumite impozite şi taxe.

Ponta a spus că politicile de austeritate din 2010-2011 au fost greşite şi puteau fi făcute 'altfel, decât prin acea brutalitate şi lipsă de alternativă', rugat să compare guvernarea sa. 'Dar e o discuţie care cumva nu mai are obiect pentru că mă gândesc că domnul Iohannis nu-l aduce tot pe domnul Boc prim-ministru, îl aduce pe domnul Predoiu, care a fost în Guvernul Boc', a spus premierul.

Despre faptul că a făcut parte din Guvernul Boc, Victor Ponta a precizat că a fost în guvernarea Boc din 2009 şi nu din 2010 şi că la acea vreme rolul său nu a fost unul important, având în vedere că nu era un factor decizional în Executiv şi deţinea portofoliul de ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ