CCR a respins alte 12 cereri de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor

| 06 noi, 2014

Curtea Constituţională a României a respins, joi, alte 12 cereri de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, printre care şi cea formulată de Monica Macovei, candidat independent, au comunicat oficiali ai CCR pentru Agerpres.

 

Curtea Constituţională a respins miercuri toate cele 12 cereri depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi. Judecătorii CCR au respins 11 contestaţii ca inadmisibile pentru că numai candidaţii sau partidele care i-au propus pot să facă sesizare, iar cealaltă, respectiv a candidatului independent Gheorghe Funar, ca neîntemeiată, pentru că motivele invocate nu sunt de natură a determina schimbarea ordinii pe liste.

Înainte de şedinţa CCR de miercuri, preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a declarat că toate cele 12 contestaţii depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale sunt pe tema 'diaspora', inclusiv cea a candidatului independent la prezidenţiale Gheorghe Funar.

Anterior, preşedintele CCR a explicat că legea prevede că pot face astfel de contestaţii numai cei care au candidat sau partidele care i-au propus şi că alegerile nu pot fi anulate decât în măsura în care se demonstrează că au avut loc fraude care au influenţat rezultatul.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ