Tăriceanu: Preşedintele Băsescu a vrut să fie un jucător în aceste alegeri şi a reuşit

| 05 noi, 2014

Preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că preşedintele Traian Băsescu 'a vrut să fie un jucător în aceste alegeri şi a reuşit' prin temele pe care le-a abordat în campania electorală.

'Preşedintele a lansat tema agentului acoperit care a acoperit mai bine de o săptămână de campanie. Preşedintele a vrut să fie un jucător în aceste alegeri şi a reuşit cu această temă şi cu altele - cu intervenţiile de susţinere a PMP, a doamnei Udrea şi, în fine, a avut şi el rolul lui, bucata lui', a afirmat miercuri seară la TVR, Tăriceanu.

El susţine că încercarea sa de a promova, ca prezidenţiabil, un proiect de ţară nu i-a reuşit şi din cauza acţiunilor justiţiei care 'au schimbat agenda publică în ultimele trei săptămâni de campanie'.

'Ultimele trei săptămâni de campanie au fost complet deturnate de acţiunile spectaculoase întreprinse de justiţie care a schimbat complet agenda publică. Prin urmare rezultatul obţinut nu poate să fie motiv de satisfacţie. Rezultatul nu mă mulţumeşte', a spus Tăriceanu.

Preşedintele PLR a menţionat că a urmărit campaniile electorale începând din 1990, dar nu a întâlnit situaţii similare.

'Niciodată din 1990, am urmărit campaniile electorale, nu a fost aşa ceva. (...) Şi eu sunt adeptul ideii că justiţia nu trebuie îngrădită în niciun fel, dar totuşi această coincidenţă nu e justificată. Sunt dosare care există la Parchete de ani şi ani şi sigur că descinderile, arestările, percheziţiile, condamnările în această perioadă nu aveau cum să nu atragă atenţia publicului, aşa încât campania s-a desfăşurat sub un spectru cu totul şi cu totul anormal', a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă a auzit, ca în alte ţări, campania electorală să se desfăşoare în astfel de condiţii, Tăriceanu a spus: 'Nu. Nu numai că nu am auzit de aşa ceva dar să ştiţi că sunt un observator al scenei politice europene, şi poate, şi la nivel mondial. Întotdeauna au fost campanii electorale în Europa, în Statele Unite, m-a interesat ceea ce se întâmplă, şi nu există aşa ceva. Putem sigur să vorbim despre încercări de lovituri sub centură pe care adversarii şi le dau şi în campanii dar nu participă justiţia la aşa ceva, decât poate cu totul şi cu totul întâmplător şi excepţional. Nu se ajunge ca în trei săptămâni din patru sau cinci de campanie să se discute decât de dosarele care au mai fost scoase la iveală, despre acţiunile spectaculoase despre care vorbeam'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
Alexandru Valeriu Pantelimon
Nici pe plan extern nici pe intern interlopului nu-i mai ies jocurile .Cei care l-au sustinut din exterior-o faceau ca le era folositor, dar fiind de doi ani demis de majoritatea romanilor le e greu sa-l mai sustina pentruca ei stiu demult realitatea . In nici-un caz nu tine varianta ca au fost pacaliti -pentruca in reprezentantele lor diplomatice din Roamania au superprofesionist in culegerea de informatii , ca si in manipularea opiniei publice (nu diletanti ca la gandul si alte oficine basiste subventionate din banii nostri) .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ