Din semnalele publice, Iohannis ar dori dezbaterea într-una din cele șase case, moderată eventual de soție

| 04 noi, 2014

Unul din minusurile campaniei de dinaintea primului tur a fost reprezentat de lipsa unei dezbateri față în față între prezidențiabili, singura propunere venită din partea opiniei publice fiind discriminatorie față de anumiți candidați.

Astfel, imediat după prezentarea exit poll-urilor, candidatul PSD Victor Ponta a propus un format de dezbatere care, pentru turul doi, ar fi de natură să asigure un nivel cât mai ridicat de informare.

Conform propunerii PSD, între cei doi candidați ar urma să aibă loc patru întălniri, toate cu o durată de 90 de minunte începând cu ora 20.00, cu o tematică specifică și să fie organizate de o televiziune diferită de știri din România. Astfel prima dezbatere ar trebui să fie organzată lunea viitoare la România TV și să fie centrată pe teme de politică economică şi socială. Ea ar fi urmată, marțea viitoare, de o altă întrevedere ce ar fi organizată pe Realitatea TV și ar avea ca subiect politica externă şi siguranţa naţională. Cea de-a treia întâlnire dintre cei doi candidați, pe tema instituţiilor politice şi a statului de drept, ar fi organizată de B1 Tv o zi mai târziu și ar fi urmată, joia viitoare, de o alta centrată pe dezvoltarea României și organizată de Antena 3.

Așa cum se vede din detaliile prezentate mai sus, propunere înaintată de Victor Ponta este perfect legitimă, din moment ce le va permite celor doi candidați să își prezinte pe larg viziunea despre viitorul țării noastre și să o confrunte cu cea a adversarului. Propunând patru dezbateri realizate la cele patru televiziuni de știri s-a dorit în plus ca un număr cât mai mare de români să vadă pozițiile celor doi candidați în timp ce se elimină orice suspiciune de partizanat din partea moderatorilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis REFUZĂ dezbaterile propuse de Victor Ponta

În acest context, răspunsul lui Iohannis a fost unul extrem de așteptat, deși în mare parte previzibil. Asfel, liderul ACL a ținut să afirme că „domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni[…]Timpul foarte scurt rămas din această campanie nu mai permite tergiversări. Singura variantă corectă este să avem o dezbatere organizată pe un teren neutru, în care temele să fie stabilite de către jurnaliști”.

În realitate, dincolo de mistificările pe care Klaus Iohannis le încearcă în prezent, problema e simplă, mai ales că până la turul doi nu mai este mult timp. Domnul Iohannis ar fi trebuit, pe lângă refuzul de a participa la dezbateri, să vină și cu o viziune alternativă despre cum ar trebui să se desfășoare confruntările electorale. Klaus Iohannis vorbește despre necesitatea dezbaterilor și despre faptul că întâlnirile trebuie să se desfășoare pe un „ teren neutru”, pe care desigur nu îl definește. Sau poate că prin această sintagmă, domnia sa înțelege una din multele case pe care le deține, din moment ce doar acolo se simte în siguranță în fața unui candidat net superior.

Devine astfel evident că reprezentatul ACL în alegeri se teme de o confruntare directă care să îl pună față în față cu contracandidatul său. În schimb, domnia sa încearcă să își acuze adversarii de tergiversări și de avantaje pe care ar încearca să le obțină, uitând că aceste lucruri sunt practicate în prezent chiar de domnia sa, într-o încercare disperată de a nu da ocazia românilor să îl compare cu candidatul PSD.

Citeşte şi: Ponta îl provoacă pe Iohannis la patru dezbateri televizate. Vezi programul propus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
cantautor
citat din opera lui A.Pop...!!!1
"După primul tur, candidaţii preşedintelui îşi vor uni forţele, iar corul căpiaţilor se va înteţi. “Frauda electorală” nu poate să lipsească din temele de campanie în alegerile de la noi, deoarece campaniile candidaţilor sunt, practic, exclusiv negative. Adversarii întotdeauna fraudează alegerile. Nu-i așa, domnule Vadim? Nu-i așa, domnule Iohannis? - www.obiectiv.info/sindromul-vadim-tudor-la-basisti_
04 noi, 2014
Patru Nicusor
Ponta a propus cate o dezbatere in fiecare casa pe rand ale celor doi. Incepe Ponta ca are cu o casa mai multe adica 7.
04 noi, 2014
Gheorghe Pop
Un articol cu insinuari gratuite
Domnul Iohannis si-a explicat foarte clar pozitia. De ce nu redati aici complet spusele lui?

Cum sa te duci al o confruntare la o televiziune care este fatis de partea adversarului tau (vorbesc de Antena 3). Ponta ar cunoaste dinainte intrebarile (poate chir le-ar propune el).

A explicat clar ca o confruntare trebuie sa aiba loc intr-un loc cu care ambii sunt de acord. Atunci cand candidatul Ponta are o istorie indelungata de joc murdar, atat in campanie cat si in cariera de prim ministru mi se pare justificat sa nu te lasi tras intr-o capcana intinsa de el.
05 noi, 2014
dani
Vi se pare că Realitatea și B 1 țin cu Ponta???
04 noi, 2014
Ana
Eu cred ca v-ati pripit in privinta lui Johannis,cred ca ar prefera ca moderator pe soacra-sa mai degraba decit pe sotie. Vai ,mama lui de
pervers si hraparet,de parca ar manca cu 2 linguri ,minca-l-ar ingrasatul.(dar nu din bugetul tarii ci din pensia lui soaca-sa.)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ